Andrus Saare ootab Nabala kohta ekspertide vastust

Rail Balticu Nabala trassi vastaste seas liigub visalt jutt, et selle trassi taaslaualetõstmise taga seisab Kohila taustaga Isamaa ja Res Publica Liidu poliitik Andrus Saare, kellel sellega seotud ärihuvid. Endine Kohila vallavanem ja riigikogulane Andrus Saare töötab praegu erakonnakaaslasest keskkonnaministri Marko Pomerantsi juures nõunikuna. Tema igapäevatöö seisneb suures osas eeltöös kõikvõimalike küsimustega, millega ministri jutule soovitakse. Ta ei eita, et kutsus kokku esimese Rail Balticu (RB) Nabala trasside teemalise koosoleku pärast seda, kui rahandusminister Sven Sester oli selle küsimusega keskkonnaministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) poole pöördunud. Selle teemaga tegeleva töörühma edasiste tegemistega Saare aga enda sõnul kursis ei ole ega ole osalenud ka hilisematel koosolekutel.
Saaret seostatakse Rail Balticu trasside nihutamise ja läbisurumisega seetõttu, et talle ja tema äripartnerile kahasse kuuluv Mesika kinnisvaraarendus jääb osaliselt praegu eelistatuks tunnistatud trassialternatiivi alla. See on trass, mis Kohila piirkonnas läheb Kohila alevi ja Prillimäe aleviku vahelt läbi ja kannab tähist 16A.

Pikemalt loe 14. oktroobri Raplamaa Sõnumitest.

Samal teemal

Lelle-Pärnu raudteelõigu saatus on lahtine Möödunud neljapäeval otsustas vabariigi valitsus, et Lelle-Pärnu vaheline raudteelõik jääb investeeringust ilma, mistõttu on selle säilimine seatud kü...
Kehtna ja Järvakandi lubavad kaevandaja tagahoovi... Kehtna vallavolikogu nõustus osaühingu Eesti Killustik taotlusega uurida sajal hektaril Järvakandi külje all Rail Balticu jaoks vajamineva kruusa levi...
Rail Baltic ärgitab kaevandushuvi Raplamaal on kaevandajad viimase 12 kuu jooksul esitanud keskkonnaametile üle kümne ehitusmaavara geoloogilise uuringu taotluse ehk kaevandamishuvi on...