Energiajoogid tuleb alla 16aastastele keelata

Andrei Novikov, Riigikogu liige (Keskerakond)

Keskerakonna fraktsioon tegi Riigikogus valitsusele ettepaneku keelata energiajookide müük alla 16-aastastele noortele. See seaks piiri energiajookide kättesaadavusele noortele, kes ei pruugi veel mõista nende kahjulikkust. Enamikul Euroopa Liidu riikidel on olemas soovitused, et energiajookide tarbimine noores eas võib endaga kaasa tuua negatiivseid tagajärgi. Hetkel kehtib Euroopa Liidu riikides komisjoni direktiiv kiniini ja kofeiini sisaldavate toiduainete märgistamise kohta, mille kohaselt peavad joogid, mis sisaldavad üle 150 mg kofeiini liitri kohta, kandma toote nimetusega samas vaateväljas märget „kõrge kofeiinisisaldusega“. Kofeiin on iseenesest sõltuvust tekitav aine ja rajab ühtlasi teed tulevastele sõltuvusprobleemidele. Samuti on see erguti ohtlik südameprobleemidega lastele. Prantsusmaal, Taanis ja Norras käsitletakse sellist tüüpi jooke kui ravimit ning neid leiab pigem apteegis.

Pikemalt loe 14. oktroobri Raplamaa Sõnumitest.

Samal teemal

Kümnete tuhandete patsientide jaoks muutuvad ravim... Jevgeni Ossinovski, tervise- ja tööminister. Ravimite rolli haiguste ravimisel ja haigusseisundi kergendamisel on võimatu ülehinnata. Arsti ettekirju...
Hambaravi hüvitis neile, kes seda enim vajavad Helmen Kütt, riigikogu liige / Riigikogu valimiste eel lubasid sotsiaaldemokraadid muuta hambaravi hüvitamise korda ning meie ettepanekuna sai se...
Ene Palloni nimistu saab esialgu ajutise asendaja Rapla inimeste seas kõrgelt hinnatud perearst Ene Pallon lahkub 31. märtsil. Sellega seoses kuulutas terviseamet välja konkursi leidmaks talle asendaj...