Haigekassa miinuseelarve mõjutab ka Raplamaa Haiglat

Haigekassa jääb sel aastal oma eelarvega miinusesse, miinus planeeritakse likvideerida järgmise kolme aasta jooksul. Kuidas mõjutab see kõik aga Raplamaa Haiglat? Järgmise aasta eelarve ei ole veel nõukogus kinnitatud, ütles haigekassa finantsjuhtimise osakonna juhataja Pille Banhard. Veel tegeletakse lepingute planeerimisega, millele järgnevad läbirääkimised raviasutustega. Samas kinnitas Pille Banhard, et lepinguga tagatakse Raplamaa Haiglale kui haiglavõrgu arengukava haiglale üldhaigla tasemel lepingumaht.
„Igal aastal hinnatakse ka järgneva aasta tervishoiuteenuste nõudlus kogu Eestis tervikuna ning ka maakondlikus lõikes. See annab meile ülevaate, kui palju ressurssi oleks järgnevatel aastatel vaja, et tagada meie kindlustatutele vajaminev arstiabi.
Kuna haigekassa tegutseb piiratud ressursi tingimustes, siis eelnevalt hinnatud nõudlus tervishoiuteenuste järele korrigeeritakse vastavalt eelarve võimalustele,“ ütles Banhard.

Pikemalt loe 14. oktroobri Raplamaa Sõnumitest.
Katri Reinsalu

Samal teemal

Kümnete tuhandete patsientide jaoks muutuvad ravim... Jevgeni Ossinovski, tervise- ja tööminister. Ravimite rolli haiguste ravimisel ja haigusseisundi kergendamisel on võimatu ülehinnata. Arsti ettekirju...
Kartke elavaid, mitte surnuid Siim Jõgis / foto: Siim Solman Üks raskemaid sündmusi inimese elus on, kui siit ilmast lahkub tema ema. Sel hetkel peatub aeg ja tuleb koguda mõtteid...
Kahe arsti valves hoidmine Rapla EMO-s on haigla ... Raplamaa Omavalitsuse Liidu täiskogu istungil tutvustasid SA Raplamaa Haigla esindajad, haigla juhataja Kaire Aadamsoo ja dr Aili Laasner maakonna hai...