Tulevik piiril

Keset argipäevast müra ja tuuletallamist on poliitiline tundlikkus lasknud ühe äärmiselt põhimõttelise probleemi täiesti ära kaduda. Ometi puudutab see probleem meid kõiki ning mitte ainult järgmisel aastal.
Eesti Vabariigi Riigikogu peab nimelt otsustama, mida teha tehnilise lepinguga Eesti ja Vene Föderatsiooni vahel. Veel mõni aasta tagasi oli sellega nii kiire, et põhjalik analüüs jäigi ära, sest avalikkusele kinnitati, et olevik on parim aeg lepingu jõustamiseks. Tookord oli Krimmi poolsaar veel Ukraina üldtunnustatud osa, relvakonflikt Vasakkalda-Ukrainas oli nüri, Venemaa-vastased sanktsioonid nende praegusel kujul puudusid ja sõda Levandis jätkus „rahulikult“. Nüüdne Venemaa on tollasega võrreldes geopoliitiliselt märksa agressiivsem ehk vähemasti jõulisem.

Pikemalt loe 14. oktroobri Raplamaa Sõnumitest.

Samal teemal

Mida arvavad Raplamaa keskerakondlased Savisaare j... Pühapäeval, 29. novembril otsustati Tallinnas Tondiraba jäähallis Keskerakonna kongressil, et esimehena jätkab kauaaegne juht Edgar Savisaar. Edu teis...
Väike Vabaerakond lubab võita hulgapealiste lohede... Esmaspäeval oli Raplamaal ringsõidul Riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni kuueliikmeline grupp, mida juhtis erakonna esimees Andres Herkel. Võõrustajate...
Ühe rännuseltskonna põgusad muljed Ukrainast ja Mo... Väsimatu rännumees Aare Hindremäe naasis hiljuti järjekordselt kiirvisiidilt Ukrainasse, mille kõrvalt tehti ka põgus põige naaberriiki Moldovasse. Al...