Vesiroosi gümnaasium korraldas oma ettevõtluspäeva

Eile said Rapla Vesiroosi gümnaasiumi 8.-12. klassi õpilased näpunäiteid, kuidas alustada ettevõtlusega. Ettevõtluspäev „Sinu edu, sinu valik“ kutsus kooli esinema neli Eesti ettevõtjat. Päeva korraldas kaks 11. klassi õpilast – Caroly Nisu ja Keiri Nõlvak. Caroly ütles, et ettevõtluspäev seisab eraldi just toimunud ettevõtlusnädalast. Idee tuli hoopis kevadel Tallinnas konverentsil. Tundus, et ka Rapla noored võiksid ettevõtluse vastu huvi tunda.
Konverentsi eesmärk ongi anda huvilistele infot, kuidas ettevõtlusega alustamine täpselt välja näeb, mis selleks vaja on. Esinejad jagasid õpilastega oma isiklikke kogemusi ja soovitusi, kust näiteks infot leida või milliseid tegevusi teha. Kui noorel on huvi ettevõtlusega tegelema hakata, saab ta esimesed sammud astuda juba kooli ajal. Pärast 20-minutilist ettekannet avanes õpilastel võimalus esinejale küsimusi esitada.
Ettevõtluspäeval esinesid õpilastele ettevõtjad Ranol Kaseväli, Jan Tomingas, Alar Voogla ja Jaak Roosaare. Esinejad aitas korraldajatel leida majandusõpetaja. Caroly ütles, et kõigi nende puhul on tegemist mitmekülgsete inimestega, kes on ettevõtlusega alustanud noorelt. Nad on inimesed, kes ei tegele ainult ühe asjaga ja oskavad noortele väärt nõu anda.
Ettevõtluspäevast osavõtmine oli õpilaste jaoks soovitatav ning osa majandusõppest. Saali oli jõudnud arvestatav hulk õpilasi. Nii mõnigi kasutas vihikut märkmete tegemiseks.
Katri Reinsalu

Samal teemal

RVG ja RÜG saavad riigigümnaasiumi tulekuga uued n... Rapla vallavalitsus arutas 17. aprilli istungil Rapla ühisgümnaasiumi ja Rapla Vesiroosi gümnaasiumi tegevuse ümberkorraldamist. Eelnõus olid välja to...
Rapla Vesiroosi gümnaasiumi ootavad ees suured mu... Uue Rapla valla ühinemisläbirääkimiste käigus lepiti kokku, et iga läbirääkiv omavalitsus nimetab viis prioriteetset investeeringut, mida soovitakse t...
Soodast ja maisitärklisest kaunid jõuluehted Jõulud lähenevad kiiresti ja esimeste ettevalmistustega oleks arukas alustada juba nüüd. Poodides võis esimesi jõulutooteid leida juba enne novembritk...