6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKiiruseületajalt võeti üheksaks kuuks juhtimisõigus

Kiiruseületajalt võeti üheksaks kuuks juhtimisõigus

Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel ohtlikult kihutanud juht vabandas oma tegu sellega, et üritas enda sõnul ees kiiremini liikunud sõidukile järele jõuda.
Teisipäeval, 13. oktoobril kell 18.52 pidasid politseinikud Märjamaa vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel 78. kilomeetril kinni sõiduauto Volkswagen, mida juhtis 41-aastane Priit. Maanteel liiklusjärelevalvet teinud politseinikud registreerisid mehe sõiduki kiiruseks pea 160 km/h, kuigi teelõigul on ohutuks piirkiiruseks kehtestatud 90 km/h. Mees ei olnud rikkumise hetkel sõidukis üksinda.
Liiklusohtlik juht peeti kohapeal kinni ja 14. oktoobril selgitas mees oma teguviisi kohtus. Priidu sõnul üritas ta ees kiiremini liikunud sõidukile järele jõuda, kuid kaotas selle silmist ja jätkas samal kiirusel liikumist. Kohtu otsusega võeti mehelt juhtimisõigus järgnevaks üheksaks kuuks.
Rapla politseijaoskonna juhi Janno Ruusi sõnul on mees sarnaste rikkumistega politseile silma jäänud sellel aastal juba kolmandat korda.
„Tahaks siiralt loota, et need kolm on ka ainsad korrad, kui ta sellel aastal on piirkiirust ületanud. Aga suure tõenäosusega see nii ei ole,“ ütles Ruus.
Ühtlasi paneb Ruus inimestele südamele, et ohtlikul sõitmisele ei tohi kaasreisijatel olla vaikivat respekti. Inimesi, kes ohustavad lisaks endale ka oma lähedasi, peab julgema korrale kutsuda.
„Ajal kui enamik liiklejaid teeb kõik endast oleneva, et liiklusõnnetusi ära hoida, on selliste juhtide tegevus veelgi häirivam. Kellegi hukkumine on ohtlike kihutajate puhul aja küsimus. Loodan siiralt, et järgneva üheksa kuu jooksul leiab see inimene aega vähemalt ühe korra rahulikult mõelda selle üle, kuidas oma tegevusega liikluses edasi minna. Ehk leiavad ka liiklusrikkuja lähedased meelekindlust, et aidata tal mõista iseenda ja kaasliiklejate elu väärtust. Ühtlasi soovitan sellele mõelda kõigil neil, kelle lähikonnas on neid, kes ohutu sõidukiiruse valikul järjekindlalt eksivad. Aidake neid, kes ise hakkama ei saa,“ julgustas Ruus inimesi sekkuma.

Heiko Leesment, Politsei- ja piirivalveamet