Hunt Kriimsilma üheksa ametit ehk tegus Kristjan Paju

Juuru alevikus, hubases Mihkli koguduse majas võtab meid vastu jutukas ja naerusuine 33-aastane Kristjan Paju, kellega me tööalaselt juba varemgi oleme kokku puutunud. Viisakas mees kutsub meid külma sügise eest tuppa ning pakub tee kõrvale huvitavat pihlakamoosi.
Kristjan Paju on üks neist täiskasvanud inimestest, kes aastate möödudes on otsustanud jätkata kord pooleli jäänud kooliteega. Selle innuka ettevõtmisega oli ta ka täiskasvanud õppija nädalal välja antava tiitli aasta õppija üks nominentidest. Ta nimelt omandab keskharidust Rapla täiskasvanute gümnaasiumis ja tuleval kevadel seisab ees kooli lõpetamine.
Ühtaegu on ta veel Juuru SOS Lasteküla kasvataja, Juuru Mihkli koguduse juhatuse liige, Rapla täiskasvanute gümnaasiumi õpilasesinduse president, lisaks on tal taskus müüja-konsultandi ja rannakaluri paberid, ta on läbinud jutlustajate koolituse, filmikoolituse ja pedagoogilised kursused. Ühesõnaga on mees nagu Hunt Kriimsilm, kellel üheksa ametit. Ennast nimetab ta Pläralära-Leenuks, kellega saab lihtsalt ja kergelt jutule. Väide vastab tõele ja nii räägimegi pikalt Kristjani elust ja tegemistest.

Pikemalt loe 21. oktoobri Raplamaa Sõnumitest.
Mariliis Vest

Samal teemal

Juuru vald 150, 125, 25 Hea Juuru valla rahvas, tere tulemast, armsad külalised naabervaldadest! Rahvakirjanik Oskar Luts oli läbi kogu oma elu väga nukrameelne mees, kes om...
Mõrv, mis jahmatas maakonda Möödunud aasta 24. novembril kaotasid kaks inimest jõhkral kombel oma elu. Sarnast mõrva ei ole Rapla maakonnas varem toime pandud. Kes oli see külmav...
Terje Kauriga Juurust, kultuurist ja kandlest Terje Kaur (48) on Juuru valla jaoks inimene, kes hoiab üleval sealset kultuuri- ning seltsielu nii kuis oskab ja jaksab. Paljudele on ta eeskujuks, s...