13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKohila võrkpalliklubi alustas võidukalt

Kohila võrkpalliklubi alustas võidukalt

Nädalavahetusel startis naiste võrkpalli Balti liiga uus hooaeg, millest sarnaselt eelmisele aastale võtab osa kokku kaksteist naiskonda kolmest riigist, nende hulgas loomulikult eelmise aasta tiitlivõitja Kohila Võrkpalliklubi.
Nädalavahetusel mängiti Balti liiga esimesed mängud. Laupäeval võõrustas Kohila Võrkpalliklubi koduväljakul Tartu Ülikool/Eedenit ning pühapäeval Famila/Võru Võrkpalliklubi. Eelmist edukat hooaega jätkates saatis ka sel nädalavahetusel Kohilat täisedu. Laupäeval alistati Tartu Ülikool/Eeden koduseinte vahel tulemusega 3:0 (8, 16, 10). Tartu üle võidu saavutanud Kohila Võrkpalliklubi parim mängija oli Kertu Laak, kes kogus 15 punkti ning realiseeris üheteistkümnest rünnakust lausa kaheksa (73%), saades kasuteguriks +13.
Pühapäeval kohtuti Võru naiskonnaga, kellega mängiti Kohila spordihoones Balti liiga teine mäng. Kohila sai taaskord raudse võidu 3:0, loovutades koduväljakul Võru Võrkpalliklubile geimides vastavalt 8, 9 ja 18 punkti. Parimad olid Nette Peit, kes tõi võitjatele 18 punkti, ja Kertu Laak, kes tõi 9 silma.
Uuest hooajast on Kohila Võrkpalliklubi naiskonna tuumikule lisandunud kaks võõrmängijat Ukrainast. “Eelkõige on nad võistkonda arvatud Eurocupi mänge silmas pidades ja ütleks niimoodi, et mängijad on tublid, töökad, väga kollektiivsed ja sõbralikud,” kommenteeris Kohila peatreener Peeter Vahtra kahe ukrainlanna lisandumist rahvusringhäälingule.
“Loomulikult pole mõtet madalaid eesmärke seada. Loomulikult tahame Eurocupis, kuna meil neli mängu on kindlustatud, ikkagi kuidagimoodi jõuda kuue mänguni. See oleks selline kõrge unistus ja eesmärk, mida muidugi täita on väga raske. Loomulikult hoida võimalikult kõrget kohta – nagu siin paar aastat on olnud – Eesti ja Balti meistriliigas,“ rääkis Vahtra.
Eesti võistkondadest osalevad tänavu Balti riikide ühisturniiril Famila/Võru VK, Tartu Ülikool/Eeden, TTÜ/Tradehouse, Tallinna Ülikool ja Kohila Võrkpalliklubi. Lisaks Eesti esindustele astuvad võistlustulle viis Läti ja kaks Leedu naiskonda. Möödunud aastal saavutas naiste Balti liigas 12 naiskonna hulgas esikoha Kohila Võrkpalliklubi, kes finaalis võitis 3:0 (13, 20, 21) Leedu parima naiskonna Achema.
Järgmisel nädalal, 28.oktoobril, alustab Kohila naiskond mängimist eurosarjas. Kohila spordihoones võõrustatakse Sloveenia naiskonda. 31.oktoobril jätkub Balti Liiga Kohilas, kus vastaseks eelmise aasta finalist ja Leedu parim naiskond Achema.
Mariliis Vest