Üksindusest rahva sekka ehk kolme aastaga tubliks juhiks

Raamatukogupäevad on Märjamaa valla raamatukogus sündmusi täis pikitud. Pole eesmärk omaette koondada just selleks ajaks võimalikult palju ettevõtmisi, aga kokkulepped on saanud just sellised, et raamatukogupäevadest on tekkinud raamatukogukuu.
„Raamatukogu pole ammu vaid raamatute laenutamise koht. Peab leidma erinevaid võimalusi, pakkuma välja erinevaid üritusi, et tuua erinevate huvidega ja erinevas vanuses inimesi raamatukokku. Ürituste algataja ja ideede genereerija ei ole alati ainult raamatukogu, häid ideid ja pakkujaid tuleb ka väljastpoolt. Mõnedki teemad tulevad konteksti mõttes õigel ajal. Nii on meil novembri alguses kaks tutvustavat loengut islamist, nii ajaloost kui ka tänapäevast, lektoriks Age Ploom. Üldine eesmärk on inimeste silmaringi avardamine,“ alustas meie vestlust Raplamaalt auhinna “Aasta maaraamatukoguhoidja 2015” nominendiks esitatud Ede Talistu, Märjamaa valla raamatukogu direktor.
Asutuse pikk nimi viitab sellele, et valla kõik raamatukogud on koondatud ühtse juhtimise alla. Rekonstrueeritud hoone sai 2011. aastal valmis ja raamatukogureform vallas ootas elluviimist, kuid esimene konkurss asutuse juhi kohale nurjus. Märkas Edegi seda kuulutust, aga kauaaegsel Purku raamatukogu juhatajal ei tulnud siis pähegi kandideerida.
Reet Saar / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 28. oktoobri Raplamaaa Sõnumitest