9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKohila pidi tunnistama Sloveenia paremust

Kohila pidi tunnistama Sloveenia paremust

28. oktoobril alustas Kohila võrkpallinaiskond esmakordselt Eesti naiste võrkpalli ajaloos mängimist Euroopa tugevuselt teises karikasarjas CEV CUP. Esimene kohtumine oli Kohilas, vastaseks Sloveenia Nova KBM Branik Maribor, kelle tugevad mängijad alistasid Kohila naiskonna tulemusega 3:0.
Sloveenia naiskonna puhul on tegemist riigi parima klubiga, kes on 13-kordne Sloveenia meister ja 14-kordne karikavõitja ning neli võistkonnaliiget on eelmise aasta juunioride EM-i hõbemedalistid ja mitmed neist naiste rahvuskoondise liikmed.
Võrreldes Balti liigaga, milles Kohila on näidanud oma üleolekut teiste naiskondade suhtes, on eurosari neile täiesti uus ja keerulisem väljakutse. Mängu alguses näitas eelmise aasta Balti liiga meister, Kohila võrkpalliklubi, tugevat võitlust, kus poole geimi peal juhiti tulemusega 12:9. Mängu jätkudes tekkisid aga vead servimisel ning geimi lõppseisuks jäi 17:25 Kohila kahjuks.
Teine geim algas Sloveenia tugeva üleolekuga, kus naiskond juhtis koduvõistkonna ees vahepeal lausa kümne punktiga. Sloveenia näitas taas tugevat servi ning Kohila jäi vastuvõtuga vastastele selgelt alla. Geimi teisel poolel suudeti aga vahet vähendada ning lõppseisuks jäi 16:25.
Kolmas geim oli Kohila naiskonnale edukaim, mil suudeti terve mängu jooksul osutada rohkem vastupanu ning hoida skoor mõnepunktiste vahedega. Viimane geim lõppes seisuga 20:25 Sloveenia kasuks ning esimese CEV CUP-i mängu lõpptulemuseks jäi 3:0 külaliste kasuks.
Kohila võrkpalliklubi resultatiivsemad olid seekord Nette Peit 8, ukrainlanna Kateryna Dudnikova 7 ja Kertu Laak 6 punktiga.
„Nad on mänginud väga tugevaid mänge, on kohe näha, et tugevamad kui meie. Kui võrrelda seda Balti liigaga, on see nagu öö ja päev,“ kommenteeris Kohila võrkpalliklubi peatreener Peeter Vahtra ETV-le.
Vahtra lisas, et ehkki kaotusega ei taha kunagi leppida, tuleb olla realistlik. „Tehniliselt, mänguoskuselt ja võistkonnamängult on Sloveenia väga kõrgest klassist. Meie poolt tuli ka häid sooritusi, aga Sloveenial on ikkagi kõvasti tugevam kogemus ja nad jäid peale,“ ütles peatreener. Ta rääkis, et Kohila taktika oli algul vastaseid hirmutada tugevate servidega, kuid mängu jooksul tulid just servides sisse mitmed vead.
„See oli meie esimene mäng ja mina mitte midagi ette ei heida, olen rahul. See on suur samm, et me seal üldse oleme, ja anname endast kõik,“ rääkis positiivselt meelestatud Vahtra. Järgmisteks mängudeks tuleb peatreeneri sõnul õppida sellest, kuidas raskest pallist ründama minna ning kuidas vältida servivigu.
CEV CUP-il mängib kokku 32 naiskonda. Mängitakse üks mäng kodus, teine võõrsil, geimide ja punktide võrdsuse korral saab otsustavaks „kuldne geim“. Võitjad pääsevad kaheksandikfinaali, kaotajad jätkavad järgmises liigas, mis on Challenge Cup. Korduskohtumine Sloveeniaga on kavas 11. novembril Sloveenias, kaotuse korral pole Kohila jaoks eurosari läbi. Kahe mängu kokkuvõttes pääseb edasi rohkem punkte kogunud võistkond.
Mariliis Vest