11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelHaldusreform nagu 20 aastat kestnud „Õnne 13“, mille lõpp veel ei paista

Haldusreform nagu 20 aastat kestnud „Õnne 13“, mille lõpp veel ei paista

24.septembrist 14. oktoobrini viis rahandusministeerium koostöös maavalitsuste ning uuringu- ja konsultatsioonifirmaga Cumulus OÜ kõigis maakondades läbi kolmetunnised haldusreformi aruteluseminarid eesmärgiga kutsuda omavalitsuste, maakondades tegutsevate vabaühenduste ja ettevõtete esindajaid reformi teemadel kaasa mõtlema.
Reformi ettevalmistava „sõnaralli“ lõpp-peatus oli Raplas. Kultuurikeskuse saalis, enam kui seitsmekümne huvilise ees seminari avades ütles Cumuluse tegevjuht Mihkel Laan, et viimase arutelu teeb eriliseks tõsiasi, et Raplas tehti kohtumise eel põhjalik kodutöö, mis esitati Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) eestvõttel üheteistkümnest küsimusest koosneva pöördumisena ministeeriumile. Vastuseid seekord siiski veel ei antud, sest nagu kinnitas Mihkel Laan ja kordas üle ka isiklikult kohal olnud riigihalduse minister Arto Aas, vastuseid esialgu lihtsalt veel ei ole. Need lubati lähipäevil formuleerida maakondlikel seminaridel räägitu ning ekspertgrupis soovitatu põhjal.
Etteruttavalt olgu öeldud, et ka Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi avaliku poliitika professor Georg Sootla tunnustas Rapla omavalitsustegelasi ülikooliga koostöös sündinud „Raplamaa omavalitsuste suutlikkuse konsolideerimise strateegiat“ silmas pidades. Ta avaldas lootust, et mitmed seal kajastatud seisukohad leiavad koha ka ettevalmistamisel olevas haldusreformi seaduse eelnõus.

Pikemalt loe 21. oktoobri Raplamaa Sõnumitest.
Tõnis Tõnisson