9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSReino Velleste võistles Lõuna-Koreas

Reino Velleste võistles Lõuna-Koreas

Lõuna- Koreas Mungeyongis toimusid järjekorras kuuendad armeede maailmameistrivõistlused. Eestit esindas 31 sportlast, nende seas ka Kehtna jahilaskja Reino Velleste. Septembri eelviimasel päeval alustas Reino Velleste ajateenistust kaitseväes. Kõigest kaks päeva hiljem lendas ta aga Lõuna-Koreasse võistlema, kus ta veetis kokku kümme päeva. Lend kestis üheksa tundi, millele järgnes viietunnine bussisõit võistluslinna.
Reino on mitmekordne Eesti meister jahilaskmises. Lõuna-Koreas sai ta tulemuseks 116/125-st, millega jagas 11.-16. kohta. Velleste jaoks oli 116 sel hooajal paremuselt teine tulemus, kõrgeima saavutas ta kevadel Maribos Euroopa meistrivõistlustel, kus ta sai tulemusega 121/125-st neljanda koha. Lõuna-Koreas saavutatud tulemusega on Velleste enda sõnul peaaegu rahul.
Korea kogemuse kohta ütles ta nii palju, et hinnatasemelt on see Eestiga sama, kuid on väga palju inimesi, suured majad, väga korras teed ning igas sõidukis telerid, kust filme ja telekanaleid oli võimalik vaadata.
“Endal oli mul hea meel, et olin pataljonist pääsenud, aga kui sinna jõudsime, siis hea tunne kadus. Jõudsime Lõuna-Korea ühte suuremasse sõjaväelinnakusse. Elutingimused olid seal head, sai korralikult süüa, trenni teha, ainult et linna peale ei saanud minna,“ rääkis Velleste.
Noore sportlase lend tagasi Eestisse algas 11. oktoobri hommikul ning õhtul Tallinna jõudnud, suundus ta otse tagasi pataljoni.
Mariliis Vest