13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKohila mõisakool ootab erakoole säästvat lahendust

Kohila mõisakool ootab erakoole säästvat lahendust

Haridus- ja teadusministeeriumi plaan loobuda riigi osalusest erakoolide tegevuskulude katmises teeb muret ka Kohila mõisakooli rahvale – siiski püsib neil lootus, et leitakse lahendus.
Praegu kehtib erakooliseadus, mis kohustab riiki kohaliku omavalitsuse kaudu osalema erakoolide tegevuskulude katmises. Haridus- ja teadusministeerium plaanib seadusemuudatusega alates tuleva aasta septembrist sellest kohustusest taganeda.
Kohila mõisakooli direktor Anu Nigesen tõdes, et riigi tasandil anti 2011. aastal jõustunud seadusega vanematele ja koolipidajatele signaal, et erakoolide tegutsemiseks vajalik finantsiline ruum on määratletud, ning see tõi kaasa mitme kooli sünni ning jõudsa kasvu.
„Kui nüüd soovida olukorda kardinaalselt muuta, puudutab see paljusid murelikult,” nentis Nigesen.
Nigesen ütles, et Kohila mõisakooli jaoks ei tule ilmselt kõne alla, et kooli pidaja suurendaks jõuliselt õppemaksu. „Meie perede majanduslikud võimalused ei peaks sellele vastu. Juba täna püüame aidata neid peresid, kes erinevatel põhjustel on raskustesse sattunud. Teiseks katab meie õppemaks valdavas osas inglise keele süvaõppega seonduva – see programm on aga üheks meie identiteedi osaks,” selgitas Kohila mõisakooli direktor.

Vivika Veski / Foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 4. novembri Raplamaa Sõnumitest

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare