Kui sul on metallkorsten

Viimase 10 aasta jooksul eelistatakse üha enam metallist moodulkorstnaid traditsioonilise kivikorstna asemel, seda peamiselt lihtsa paigalduse ja konkurentsivõimelise hinna pärast.
Metallkorstnal on veelgi eeliseid kivikorstna ees. Kivikorsten soojeneb aeglaselt ja selle tõttu võib kütmise alguses olla kehv tõmme, korstna sisepind on krobeline ja sinna ladestuvad kergesti põlemisjäägid. Metallkorstna sisepind on sile ja see soojeneb kiiresti.
Kahjuks on metallkorstnal ka oma miinused ja praktika ütleb, et nendega on rohkem tulekahjusid kui kivikorstnatega. Valesti paigaldatud kivikorstnast võite kuulda alles korstnapühkija käest. Metallkorstna puhul on olukord palju kurvem, sest selle soojusjuhtimine on parem ja valesti paigaldatud korsten tekitab suure tõenäosusega kohe tulekahju. Samuti ei pruugi tulekahju korral kindlustus hüvitada kahju rahaliselt, kui metallkorstna ohutusnõuded olid täitmata.
Loe pikemalt 4. novembri Raplamaa Sõnumitest
Villu Ilves, Lääne päästekeskuse menetlusbüroo juhtivinspektor

Samal teemal

Märjamaa Statoil ehitatakse kolm korda suuremaks Märjamaa Statoili teenindusjaama ümber käivad kaeve- ja ehitustööd. Järgmise aasta varakevadeks muutub jaam senisega võrreldes kolm korda suuremaks ni...
Riigimaja välistrepi valmimine on lükatud septemb... Stina Andok. Kevadest saadik on käinud ehitustööd Riigi Kinnisvara AS-le kuuluva Rapla riigimaja välistrepil, mis on häirinud nii haldushoone tööt...
Ehitusaktiivsuse kasvu tõttu võtab Kohila vald töö... Kuna ehitusaktiivsus Kohila vallas on kasvanud, võtab vald tööle vallaarhitekti, poole kohaga jätkab ka praegune arhitekt. „Järk-järgult on kasvanu...