14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArvamusMilleks geoloogiline uuring ja võimalik lubjakivi kaevandamine Alesti karjääris?

Milleks geoloogiline uuring ja võimalik lubjakivi kaevandamine Alesti karjääris?

Alesti kruusakarjääri piirkond on olnud kaevandamisalana kasutuses juba 1970. aastatest, kui seal tegutsesid kaevandajana nii TREV kui ka Kohila sovhoos. Praegu kaevandab karjääris Nordecon AS ja kaeveloa omanik on Speedline Baltic OÜ. Kaevandatavat materjali on kasutatud piirkonnas ehitustegevuse varustamiseks nii täitematerjaliga kui ka killustikuna ehituses ning asfaldi tootmisel.
Lisaks maavara kaevandamisele huvitas karjääri praeguseid käitajaid, mis saab alast, mis on kolhoosi ajal juba karjäärina kasutuses olnud, kuid on jäetud korrastamata (paikneb töötavast karjäärist vahetult põhja suunas) ja seal paikneva maavara jääkvaru kaevandamise otstarbekus on küsitav. Nii asusidki Nordecon ja Speedline Baltic koostöös pärast täiendavaid geoloogilisi uuringuid taotlema alale maavara kaevandamise luba, kus Speedline Baltic omas muuhulgas soovi lisaks maavara kaevandamisele korrastada ja motokompleksiks välja arendada endine karjääriala.
Kahe ettevõtte initsiatiivil alustati tegevust, mille raames algatati endise karjääriala kinnistu reformimine, kus korrastamata ala läks üle munitsipaalomandisse ja MTÜ Speedline Baltic võttis ala Kohila vallavalitsuselt 15 + 15 aastaks rendile kohustusega arendada esimeses etapis (15 aastat) välja puhkekompleks, mis oleks osaliselt avalikuks kasutamiseks ja kus tegeletakse motospordiga: jetisõit, krossirajad, wake-laua sõidu võimalus jne. Järgmine 15 aastat renti lisandub eeldusel, et puhkekompleksi väljaehitustööde tingimused on täidetud.
Tänaseks ongi Speedline Baltic paralleelselt Alesti karjäärides maavara kaevandamisega järk-järgult ehitanud välja puhkekompleksi, mille raames laiendatakse ja süvendatakse olemasolevat veekogu, ja on ehitatud vabaaja veetmise võimaluste edendamiseks olemasoleva tehisjärve kaldale hooned ning rajatised. Puhkeala väljaehitamiseks ei ole taotletud Euroopa toetusmehhanismidest, PRIA-st ega KIK-ist toetusraha ja kogu motokompleksi väljaarendamine toimub puhtalt ettevõtte enda initsiatiivil ja rahalistest vahenditest.

Caspar Rüütel, mäetööde osakonna juhataja

Loe pikemalt 4. novembri Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare