Psühhiaatriahoone jääb hooldekeskuse planeeringust välja

Rapla vald on muutnud uue hooldekeskuse planeerimise lähteülesandeid nii, et planeeringust on välja jäetud praegune psühhiaatriahoone, mida haigla veel lühiajaliselt ise vajab.
Hooldekeskuse hetkeseis oli üks päevakorrapunkte Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogu istungil oktoobri lõpus.
Valla sotsiaalnõunik Inna Tamm ütles, et ainult töötajate koolitamisest ei piisa sotsiaalhoolekandes uue kvaliteedi loomiseks. Selleks on vaja uut keskkonda. Uue hooldekeskuse ehitamisega kasvaks kohtade arv tänaselt 50-lt 126-ni, ööpäevaringse hoolduse kohti tekib 72, samuti kasvab teenuste maht ning on võimalik pakkuda tervet hulka uusi teenuseid. Täiesti uue teenusena tekiks kaks hospiitsi kohta, 25 kohta dementsete osakonda, kuus kohta intervallhooldusesse ja 21 kohta pansionaati.
Hooldekodu kõrval pakuks uus hooldekeskus ka päevakoduteenust. Päevakodus osutataks 20 inimesele igapäevaelu toetamise teenust ja 50 inimesele koduhoolduse teenust, samuti oleks seal päevakeskus 30 kliendile. Lisaks planeeritakse uue hooldekeskuse juurde muid toetavaid teenuseid nagu näiteks võimalust külastada juuksurit ja sauna. Tänu haigla lähedusele saab tõsta kõikide teenuste kvaliteeti.

Loe pikemalt 4. novembri Raplamaa Sõnumitest
Katri Reinsalu

Samal teemal

Kümnete tuhandete patsientide jaoks muutuvad ravim... Jevgeni Ossinovski, tervise- ja tööminister. Ravimite rolli haiguste ravimisel ja haigusseisundi kergendamisel on võimatu ülehinnata. Arsti ettekirju...
Märjamaa Statoil ehitatakse kolm korda suuremaks Märjamaa Statoili teenindusjaama ümber käivad kaeve- ja ehitustööd. Järgmise aasta varakevadeks muutub jaam senisega võrreldes kolm korda suuremaks ni...
Riigimaja välistrepi valmimine on lükatud septemb... Stina Andok. Kevadest saadik on käinud ehitustööd Riigi Kinnisvara AS-le kuuluva Rapla riigimaja välistrepil, mis on häirinud nii haldushoone tööt...