9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSJärvakandis kerkib liivapesutehas

Järvakandis kerkib liivapesutehas

Järvakandis valmib klaasitehase juurde liivapesutehas, et klaasi valmistamiseks saaks liiva pesta kohapeal.

Praegu veetakse AS-le O-I Production Estonia kuuluva klaasitehase jaoks pestud liiva kaugemalt – Lõuna-Eestist ja Soome jaoks toodetavate pudelite jaoks ka Soomest.
Liivapesutehase karkass on püsti, sarikapidu peeti eelmisel reedel. Järvakandi vallavanem Mart Järvik ütles, et tema andmeil valmib tehas veel sel sügisel.
Ehituse peatöövõtja on Nordecon AS, ehitusealune ala on umbes 2,5 hektarit.

Järvakandi inimesed saavad tuppa odava sooja
Eesoleval talvel maksavad Järvakandi inimesed keskküttesooja eest neljandiku kuni kolmandiku võrra varasemast vähem, kuna kohalik soojaettevõte hakkab kütmiseks kasutama klaasitehase jääksoojust.
Järvakandi vallavanem Mart Järvik selgitas, et see sai võimalikuks tänu ettevõtte O-I Production Estonia renoveerimistöödele Järvakandi klaasitehases. Nende tööde tulemusel sai soojusvaheti uue korstna alla, nüüd on maa sees ka juba vajalik torustik. Järvik lisas, et praegu tegeletakse veel automaatikaga, see nõuab nädalapäevad tööd ja siis saab hakata juba jääksooja kasutama.
Kui palju täpselt soojahind langeb, seda vallavanem veel öelda ei osanud, sest täpsem hinnakalkulatsioon on tegemata.
Järvakandis pakub soojusenergiat OÜ Järvakandi Soojus, ettevõte kuulub Järvakandi vallale.
Järvik rääkis, et uuele küttesüsteemile üleminekuks tuli vallal ka investeerida, selleks võeti soojaettevõtte kaudu enam kui poolteistsada tuhat eurot laenu.

Maakonna teine Grossi pood avab jõulude eel uksed
Järvakandis Turu tänava otsas avatakse tänavu detsembris Grossi pood, seni maakonna ainuke selle keti kauplus asub Kohilas.
Turu tänava otsa ehitataval poehoonel on seinad püsti, käsil on põranda plaatimine. Järvakandi vallavanem Mart Järvik ütles, et maja saab valmis novembris, aga pood avatakse tõenäoliselt detsembri algupoolel, kuid kindlasti enne jõule.
Järvakandi Grossi pood otsib endale ka juba töötajaid.

Vivika Veski/foto: Siim Solman

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare