9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSMõned küsimused said pagulaskonverentsil vastuse, teised mitte

Mõned küsimused said pagulaskonverentsil vastuse, teised mitte

Pagulaste teema kõnetab praegu paljusid ning vaevalt, et see kedagi ükskõikseks jätab, sest juba mõnda aega on selge, et Euroopas vältava põgenikekriisi lahendamiseks tuleb oma panus anda ka Eestil.

Neljapäeval, 5. novembril tulid Rapla riigimajja sellest kõnelema esindajad sisekaitseakadeemia täiendusõppe keskusest, sise- ning sotsiaalministeeriumist. Riigimaja konverentsisaali oli teabepäevale tulnud ligikaudu kuuskümmend inimest.
Esmajärjekorras oli see suunatud omavalitsus- ja koolijuhtidele ning sotsiaalhoolekande töötajatele. Kaasatud olid ka politsei ning koguduste esindajad. Teabepäeva ametlik nimetus oli “Toimetulek rändeajastul: Rahvusvahelise kaitse valdkond ja kohalik tasand”.
Mais ja juunis oli juttu ligikaudu kahesaja varjupaigataotleja vastuvõtmisest kahe aasta jooksul, nüüd on see number kasvanud 550 peale. Samas on õhku jäänud mitmeid vastuseta küsimusi. Kes on need inimesed, kellele Eesti varjupaika pakub? Millal nad siia tulevad? Kuhu nad elama asuvad? Millega nad siin tegelema hakkavad? Mõnele küsimusele sai neljapäeval vastuse, teistele mitte.

Siim Jõgis/foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 11. novembri Raplamaa Sõnumitest