Peeter Pruus saavutas Malaisias karjääri suurima võidu

Raplast pärit jalgrattur Peeter Pruus saavutas oma senise karjääri suurima võidu Malaisias, kus võitis Borneo tuuri.

Alguse sai see 31. oktoobril Labuani linnas ning jõudis lõpule 4. novembril Kundasangis. Tuur koosnes viiest etapist ning selle kogupikkus oli 646,4 kilomeetrit.
Pruus tagas tuurivõidu viimasel ehk viiendal etapil, mille pikkus oli 181,1 kilomeetrit. Ühtlasi oli see tuuri pikim etapp. Pruusi aeg oli 5 tundi 19 minutit ja 17 sekundit.
Borneo tuuri kodulehekülje andmetel juhtis Pruus sõitu algusest lõpuni. Talle järgnesid Filipiinide ratturid Mark John Lexer Galedo ja Marcelo Felipe. Galedo kaotus Pruusile oli viis sekundit ning Felipel üks minut ja neliteist sekundit.
Pruus ütles, et esikoht Borneo tuuril oli kindlasti tema senise karjääri suurim saavutus. Ometi ei olnud see tema sõnul starti asudes eesmärk omaette. Kõige raskemaks pidas ta neljandat etappi, mille pikkus oli 149,5 kilomeetrit. “See oli kõige raskem, sest sõideti väga aktiivselt ja raja profiil oli pidevalt üles-alla käiv,” ütles Pruus. Tema sõnul oli tuuri tase keskmine, kuid mitte nii tugev kui Euroopa kõrge kategooriaga sõitudel. Olukorra tegi keerulisemaks see, et enne tuuri algust ei olnud teiste sõitjate kohta teada sisuliselt midagi ning nende tugevust oli keeruline hinnata. “Tuli välja, et sealsed sõitjad olid tugevad mägedes,” ütles Pruus.
Borneo tuur oli Pruusi jaoks hooaja viimane võistlus. “Hooaeg on olnud pikk ja suhteliselt edukas. Hea oli võita ning mõnusa emotsiooniga puhkama minna. Uuele hooajale on sellise tunde pealt hea vastu minna,” sõnas ta. Pruus esindab Läti rattatiimi Rietumu Delfin Continental Cycling Team.

Siim Jõgis/ foto: Siim Solman

Samal teemal

Peeter Pruus näitas kodurajal võimu Hawaii Express Estonian Cup’i neljandal osavõistlusel Raplamaa Rattamaratonil kasutas koduraja eelised täiel määral ära maailmameistrivõistlustelt vii...
KoMo sai Tartu teate rattamaratonil esikoha Raplamaa rattaklubi KoMo võitis pühapäeval, 11. septembril toimunud esimese Tartu teate rattamaratoni. Võistlusel osaleti koosseisus Peeter Tarvis jun...
Rapla-Kehtna maanteejooksu kiireimad olid Sander ... Siim Jõgis. Pühapäeval, 7. augustil toimus viiendat korda Konsumi Rapla-Kehtna maanteejooks. Rapla ühisgümnaasiumi juurest alguse saanud võistlus j...

Üks kommentaar Peeter Pruus saavutas Malaisias karjääri suurima võidu

  1. Peeter Tarvis sen ütleb:

    Raplamaa Rattaklubi juhatuse liikmena on heameel tõdeda, et KoMo on saanud anda omapoolse panuse korvpallipealinna Rapla üleeestilisse mainekujndusse.
    0    0

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga