14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRapla töötukassa võttis nädalaga arvele 50 töötut

Rapla töötukassa võttis nädalaga arvele 50 töötut

Eelmine nädal oli Rapla töötukassale väga tihe, sest arvele tuli 50 uut töötut.

Asutuse juhataja Hetti Kask ütles, et nii suur arv on võrdlemisi haruldane, sest keskmiselt tuleb nädalas juurde kakskümmend viis kuni nelikümmend töötut. “Töötute arvu kasvu on tunda. Meie saal on inimesi täis ja järjekorrad lähevad pikemaks,” ütles Kask.
Juhataja sõnul peitub põhjus selles, et mitmed ettevõtted optimeerivad praegu oma koosseise ning hooajalist tööd teinud inimestel lõppesid lepingud. “Kui mitu faktorit langevad kokku, tulebki suur number,” sõnas ta. Rapla maakonnas on esmaspäevase seisuga arvel 847 registreeritud töötut. See moodustab 5,3 protsenti tööealisest elanikkonnast.
Terve Eesti peale on sama number 4,3 protsenti. Kask ei osanud ühest põhjust öelda, miks Rapla maakonnas on töötuse protsent kõrgem kui Eestis keskmiselt. Rapla maakonnast kõrgem töötuse protsent on näiteks Põlva-, Võru-, Valga- ja Ida-Virumaal. Protsentuaalselt vähem töötuid on Tartu-, Harju-, Viljandi- ja Järvamaal.
Ees ootab jõulu- ja pühadeperiood ning selleks ajaks ootavad suuremad kauplused abikäsi. Näiteks Rapla Selver otsib aastalõpu perioodiks uusi töötajaid ning nende leidmiseks korraldasid nad töötukassas ka info jagamiseks kohtumise. Samas ütles Kask, et pühadeajast pikas perspektiivis väga palju abi ei ole. Niipea kui kukub 1. jaanuar, ei ole suurtes kauplustes enam nii palju töötajaid tarvis. Isegi kui osa inimesi läheb töötukassa arvelt ära ning saab tööle kauplustesse või kuskile mujale, tulevad teised asemele.
Kogemus ütleb, et aasta lõpp on ka see aeg, kui Soomes töötavad ehitajad tulevad tagasi kodumaale ning võtavad end arvele töötukassas.

Siim Jõgis/ foto: Siim Solman

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare