Tulekul on uued riiklikud toitumissoovitused

Uutes toitumissoovitustes on põhjalikult muudetud toidupüramiidi ülesehitust ning rõhutatakse liikumise tähtsust.

5. novembril toimus Tallinna Ülikoolis Tervise Arengu Instituudi (TAI) koordineerimisel konverents „Söömine – tõenduspõhised soovitused ja nende rakendamine”. Konverents oli suunatud toitumise ja tervisega seotud spetsialistidele ning kokkusaamise põhirõhk oli uute, 2016. aasta algul avalikustatavate riiklike toitumis- ja liikumissoovituste tutvustamisel. Konverentsil astusid üles Eesti toitumis- ja liikumisteaduse tipud, lisaks neile külalisesinejad Aalborgi ja Helsingi ülikoolist.

Ülle Raavel

Samal teemal

Kümnete tuhandete patsientide jaoks muutuvad ravim... Jevgeni Ossinovski, tervise- ja tööminister. Ravimite rolli haiguste ravimisel ja haigusseisundi kergendamisel on võimatu ülehinnata. Arsti ettekirju...
Minna marmelaad pälvis parima talutoidu konkursil... Stina Andok Eestimaa Talupidajate Keskliit tunnustas käesoleval aastal esimest korda korraldatud konkursil “Parim talutoit 2016” kodumaiseid tootja...
Hambaravi hüvitis neile, kes seda enim vajavad Helmen Kütt, riigikogu liige / Riigikogu valimiste eel lubasid sotsiaaldemokraadid muuta hambaravi hüvitamise korda ning meie ettepanekuna sai se...