Maakonna kahe erakooli tulevik läks Riigikogu kätt

Kohila vald toetas mõisakooli tänavu ja plaanib jätkata ka järgmisel aastal, Märjamaa vald ei pea erakoole oma haridusvõrgu osaks.
Valitsus kiitis esmaspäeval heaks ja saatis Riigikokku seaduseelnõu, mis muudab erakoolide tegevuskulude toetamise omavalitsuste jaoks vabatahtlikuks. Praegu peab vald või linn osalema erakooli tegevuskulude katmises proportsionaalselt selles koolis õppivate õpilaste arvuga, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht asub selles vallas või linnas.
Maksta tuleb kuni 91 eurot kuus õpilase kohta, ent pärast riigikohtu otsust eelmisel aastal korvab riik selle omavalitsustele. Riigikohus leidis, et on põhiseaduse vastu jätta see kohustus omavalitsustele.
Raplamaal tegutseb kaks erakooli – Kohila mõisakool ja Gaia kool Märjamaa vallas Mõisamaal Väikese Jalajälje ökokeskuses.
Märjamaa valla haridus- ja kultuurinõuniku Tõnu Mesila selgitusel on sel sügisel Märjamaa vallas alustanud Gaia kool Eesti mitmes paigas tegutseva Gaia kooli kohalik struktuuriüksus. Mõisamaal on avatud üks klass.

Vivika Veski / Foto: Siim Solman
Loe pikemalt 18. novembri Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Kooli eel õpetajatega, kellega siis veel Kõik, kõik on uus septembrikuus! See ütlus sobib Käru põhikooli 1. septembri aktusele nagu rusikas silmaauku - maja saab üheteistkümne uue õpetajaga t...
Priit Sibul tahab ühetaolist suhtumist õpilastesse... Riigikogu IRL-i fraktsiooni esimees Priit Sibul avaldas soovi kõnelda hariduse ja koolivõrgu teemal. Ta on õppinud Tartu Ülikoolis ka koolijuhtimist (...
HEV-õpilane tavakoolis: kas väljakutse või tüütu ... Meie riigis on sõltumata oma arengutasemest kõigil lastel õigus haridusele. Praegu käib elav arutelu selle üle, kas ja kuidas rahastada erakoole. Üles...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga