Miks me läheme üle kujundavale hindamisele?

Alu lasteaed-algkool läks käesolevast õppeaastast üle kujundavale hindamisele kõigis neljas klassis.
Esimese klassi õpilasi on juba aastaid kujundavalt hinnatud, seetõttu mingi kogemus oli varasemast olemas. Julgust andis ka Eesti Klassiõpetajate Liidu korraldatud kogemuspäev Tartus aasta alguses, kus oma kogemusi jagasid teiste hulgas Tartu Hansa kooli, Pärnu Vanalinna põhikooli ja Randvere kooli õpetajad. Ühtlasi toimusid mõttetalgud, mille tulemused lubasid ellu rakendada üritusel osalenud e-päevikute arendajad.
Alu kool kasutab Stuudiumi e-päevikuid. Lapsevanemal on võimalik vaadata, millised õpitulemused peaks tema laps igas aines saavutama ja mida hinnatakse. Samuti on vanemal võimalik lugeda kõiki hinnanguid, mida õpetajad tema lapse saavutuste kohta on kirjutanud. Hästi toimib kalender ja suhtluse lehekülg. Vanemad saavad oma muresid ja rõõme aineõpetajaga otse jagada. Tunnistusi enam iga veerandi lõpus ei anta. Kokkuvõtvad hinnangud saavad õpilased kaks korda aastas – jõuluks ja kooliaasta lõpus.

Piret Linnamäe, Alu kooli õpetaja / Foto: Siim Solman
Loe pikemalt 18. novembri Raplamaa Sõnumites

Samal teemal

Kooli eel õpetajatega, kellega siis veel Kõik, kõik on uus septembrikuus! See ütlus sobib Käru põhikooli 1. septembri aktusele nagu rusikas silmaauku - maja saab üheteistkümne uue õpetajaga t...
Priit Sibul tahab ühetaolist suhtumist õpilastesse... Riigikogu IRL-i fraktsiooni esimees Priit Sibul avaldas soovi kõnelda hariduse ja koolivõrgu teemal. Ta on õppinud Tartu Ülikoolis ka koolijuhtimist (...
HEV-õpilane tavakoolis: kas väljakutse või tüütu ... Meie riigis on sõltumata oma arengutasemest kõigil lastel õigus haridusele. Praegu käib elav arutelu selle üle, kas ja kuidas rahastada erakoole. Üles...