6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelGümnaasiumiosa sulgemine on Juuru koolile kohati ka positiivselt mõjunud

Gümnaasiumiosa sulgemine on Juuru koolile kohati ka positiivselt mõjunud

Maakonna eri nurkadest on sügise alguses ikka kuulda, kuidas klassid jäävad nii väikeseks, et koolide tulevik on küsimärgi all. Nii mõnedki koolid tehakse väiksemaks. Kuidas mõjutab ühe kooli elurütmi gümnaasiumiosa kadumine? Seda uurime Juuru koolilt, mis toimib põhikoolina nüüd teist õppeaastat.

28. märtsil 2013 langetas Juuru vallavolikogu otsuse E. Vilde nimelise Juuru gümnaasiumi  järk-järguliseks ümberkorraldamiseks. Järgmise aasta septembris alustaski tegevust Juuru Eduard Vilde kool, kus ühe katuse all tegutsevad põhikool ja huvikool.
See tähendab, et põhikooli lõpetajad peavad langetama valiku, kus ja kuidas oma kooliteed jätkata. „Oleme pidevalt jälginud põhikooli lõpetajate edasist tegevust. Võib öelda, et üle poolte neist jätkab õpinguid gümnaasiumis, teised suunduvad kutseõppeasutustesse. Gümnaasiumiosa kadumine ei ole lõpetajate valikuid märkimisväärselt mõjutanud. Neid, kes pärast põhikooli õpingud pooleli jätavad, on alati olnud üksikuid,“ kommenteerib olukorda Juuru valla arendus- ja kultuurispetsialist Aili Normak.

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 25. novembri Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare