13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKeava raba lagunenud laudtee paneb vaidlema

Keava raba lagunenud laudtee paneb vaidlema

Keskkonnamet soovib lasta Keava raba lagunenud laudtee likvideerida, Tarsi talu peremees Illar Olesk tahab selle taastada.

Keava raba laudtee saab alguse Tarsi talu maalt, kulgeb seal sadakond meetrit ja jätkub siis veel 300 meetrit riigimaal, mida haldab Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK). Olesk ehitas laudtee ja selle otsas asuva vaatetorni 2003.–2004. aastal Keskkonnainvesteeringute Keskuse rahaabiga. Nüüdseks on laudtee aga sedavõrd lagunenud, et sellel on ohtlik kõndida. Laudis on kohati katki, kohati lahti, kohati puudub. Märjal ajal on lauad lisaks libedad.
Keava raba asub Kõnnumaa kaitsealal, mille uuendamine Keskkonnaametil parasjagu käsil on. Selle käigus saab maastikukaitsealast looduskaitseala ning kaitstav ala muutub veidi suuremaks. Keava raba laudtee taastamist uue kaitse-eeskirja eelnõu ette ei näe. Tänavu augustis ehitas Olesk aga raba servas asuvast kraavist üle uue silla ja oma maale ka jupi uut laudteed.
Reedel käis laudteed vaatamas RMK Edela-Eesti piirkonna külastusjuht Ly Laanemets. Ta tõdes, et RMK seda laudteed taastama ei hakka, kuid võib selle oma kulul likvideerida, kui Olesk lubab seda tööd teha läbi oma talu maa.

Vivika Veski / foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 25. novembri Raplamaa Sõnumitest

JÄTA OMA VASTUS

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia