13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSLõppes jõutõstjate läbi aegade edukaim hooaeg

Lõppes jõutõstjate läbi aegade edukaim hooaeg

Tartus kaks pikka päeva toimunud Eesti meistrivõistlustega jõutõstmises lõpetasid jõutõstjad igati eduka aasta. Nii Märjamaa SK kui ka Raplamaa jõutõstjatele oli see läbi aegade edukaim aasta, sest nii meie noored kui ka juuniorid olid võistkondlikult neljal korral tiitlivõistlustel kolme parema seas.

Eesti meistriks absoluutklassi lamades surumises tuli Jarmo Vanmik, samas klassis võitsid medaleid veel Cristian Sepp, Kristo Kaljumaa ja Rain Saar. Eesti meistriks noorte klassis tuli 2015. aastal Jarmo Vanmik, medaleid võitsid veel Kristo Kaljumaa, Kaur Ülejõe, Markus Reinhold Salumäe, Kaspar Sale ja Tartus sai pronksmedali kaela Tim Liebrich. Seekord olid pronksmedali võitnud noored eranditult alles sel aastal jõutõstmisega alustanud. Kolm neist said seega Tartus oma esimesed tuleristsed tiitlivõistlustel, kuid tegid seda igati väärikalt. Märgin siinjuures nende nimed: Gert Lõhmus, Markus Lapolainen ja Tim Liebrich.
Juunioride klassis on tulnud Eesti meistriks Cristian Sepp ja Tartus ka Madis Pool, kes tegi vanuseklassist lahkumise puhul nüüd hea võistluse, tulles absoluutarvestuses oma kehakaalus kõrgele neljandale kohale. Samas vanuseklassis on aasta jooksul medaleid võitnud veel Aleksander Gertsjak, Toomas Lindjärv, Tanel Rauk Raplast ja meie tugevaim, tulevikulootus Tõnis Holmberg, kelle peakonkurent, kolm aastat vanem maailmameister, tartlane Alex-Edward Raus tegi Tartus selles vanuseklassis oma viimase võistluse.
Seekord jäi Tõnisel jõutõmbes veel alistamata unelmpiir 300 kg, kuid mees näitas viimasel katsel üüratu raskuse põlvede alla tõmbamisega, et sellega on tal lähitulevikus tõsine tahtmine hakkama saada ning miks mitte – osaleda ja võita medaleid ka rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt. Ainus meie absoluutklassi võistleja, Rain Saar, tegi seekord supervõistluse, võites esimese hõbedase medali Eesti MV-lt!
Tartus tulime juba teist aastat toime suurvõiduga, saades kolmes Masters vanuseklassis – M2, M3 ja M4 absoluutvõitja karikad. Kalev Kottol (Rapla) ja Mihkel Lauritsal ei olnud sellega suurt probleemi, Heino Maiste pidi aga selle aasta MM-i hõbemedaliomaniku Elmar Põldsalu alistamiseks viimase käigu sisse lülitama, kuna varem võistelnud konkurendi tulemus oli teada. Napilt, kuid kindlalt see ka õnnestus.
M3 vanuseklassis oli konkurents tihe ja Kalev Teder tõi meile siin pronksmedali, võites tugevat Toila meest Viktor Gustšinit. Seda, et mehed püüdsid, näitab see, et võistelnud veteranid, kõik eranditult, püstitasid Eesti rekordeid, kes rohkem, kes vähem.

Mihkel Laurits