14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaikküla kool sai uue kergtee

Raikküla kool sai uue kergtee

Raikküla kooli juurde rajati uus kergliiklustee, mis on mõeldud kooli õpilaste ja personali liikumise tagamiseks nii asula keskuse suunal kui ka liikumiseks tööõpetusmajja.
Kuna varem oli Raikküla kooli juurde ligipääsemisega probleeme olnud, sõlmis Riigi Kinnisvara AS 21. oktoobril hanke tulemusena lepingu Valicecar OÜ-ga, kes Raikkülla uut kergteed rajama hakkas. Riigi Kinnisvara AS-i kommunikatsioonijuhi Madis Idnurme sõnul rajati haridus- ja teadusministeeriumi soovil kergliiklustee kooli ja nende kasutuses oleva tööõpetusmaja vahele. „Ettevalmistuse käigus muudeti tee asukohta, konstruktsiooni ning arvestati maaomanike nõuetega,“ rääkis Idnurm. Tee sai osaliselt killustikkatte ning poole mahu ulatuses kaeti see murukiviga.
Töödega alustati 16. novembril, enne seda tehti vajalikud uuringud ning koostati nõutav dokumentatsioon. Kuigi tööde ametlik tähtaeg oli 27. november, sooviti Idnurme sõnul tööd lõpetada selle nädala algul, mis ka õnnestus, sest uus tee on nüüd valmis kasutamiseks. Edasi koostatakse vajalik teostusdokumentatsioon ning tee võetakse lõplikult vastu.

Mariliis Vest / foto: Jaak Kadarik