Ukraina tütarlaps Kateryna Dudnikova rikastab Kohila võrkpallinaiskonda

Pärast kahte järjestikust tiitlit nii Eesti kui ka Balti liigas otsustas Kohila võrkpallinaiskond käesolevaks hooajaks astuda sammu edasi. Ette võeti jõuproov Euroopa tasemel, mis tähendas tugevamaid mänge ning tihedamat graafikut.
Juba varem oli naiskonna peatreener Peeter Vahtra öelnud, et Euroopasse on mõtet mängima minna siis, kui koosseisu on täiendatud tugevate välismängijatega. Sel hooajal nad saabusidki. Üks neist on hooaja algusest saati Kohila naiskonnas treeninud ning mänginud Kateryna Dudnikova (23).
Ukrainast pärit tütarlaps on läbi ja lõhki seotud võrkpalliga. Ta on üles kasvanud Zaporožje linnas, mis asub 500 kilomeetrit Kiievist kagu pool. Tegemist on põlise kasakate maaga ning linnas elab ligikaudu 770 000 inimest. Seal on väga tugevad juba aastakümnete pikkused võrkpallitraditsioonid, mis ulatuvad sügavale nõukogude aega.
Eriti paistavad need traditsioonid välja just naiste võrkpallis. Seal tegutseb kunagi Nõukogude Liidu paremikku kuulunud naiskond Zaporožje Orbita. Võrkpallisõbrad teavad, et Orbita püsis regulaarselt kuue tugevama Nõukogude Liidu naiskonna seas. Sisuliselt tähendas see mängimist maailma tasemel. Dudnikova on selle sama klubi kasvandik.

Siim Jõgis / fotod: Siim Solman
Loe pikemalt 25. novembri Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Kohila noored Eesti tiitlivõistlustel taas edukad Suvel toimusid Eesti noorte rannavolle tiitlivõistlused kõikidele vanuseklassidele. Avalöök oli Kohilas, kus mängiti juuni keskel Kohila rannavollekes...
Kohila tüdrukud ja poisid tulid Eesti meistriks Kohilas toimus 26. ja 27. mail kaks suurt vabariiklikku turniiri: reedel Mikroliiga võrkpallifestival 1.-3. klassidele ning laupäeval Eesti MV U12 van...
Kertu Laak lõi käed Soome meistriga Kohila VK/E-Service’i 19-aastane diagonaalmängija Kertu Laak jätkab sportlaskarjääri järgmisel hooajal Soome valitseva meistri Salo Viesti ridades. ...