11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSFOTOD SÜNDMUSKOHALT: Juurus mõrvati kaks meest

FOTOD SÜNDMUSKOHALT: Juurus mõrvati kaks meest

Teisipäeval, 24. novembril tapeti Raplamaal Juuru alevikus kaks meest. Politsei pidas teo toimepanemises kahtlustatavana kinni 51-aastase mehe. Raplamaa Sõnumite andmetel olid mõrvatud meeste eesnimed Meinhard ja Rein.

24. novembril kell 18.02 sai politsei teate Raplamaal Juuru alevikus Tallinna maanteel asuva maja korteris olevast võimalikust vägivalla ohvrist. Sündmuskohale siirdunud politseipatrull leidis korterist kahe mehe surnukehad. Kiirabi tuvastas 57- ja 58-aastase mehe surma. Politsei pidas sündmuskoha vahetus läheduses mõrvas kahtlustatavana kinni 51-aastase mehe. Hukkunud on kohalikud mehed, kahtlustatavana kinni peetud mees viibis Juurus ohvrite läheduses elaval isikul külas.

Esialgse info kohaselt olid kahtlustatav ja hukkunud omavahel tuttavad ning neil oli olnud varasem konflikt. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust mõrva käsitleva paragrahvi alusel, eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur. Kohtus süüdimõistmise korral karistatakse teo toimepanijat kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega.

Rapla politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Jaan Aasa sõnul on tegemist väikese kogukonna turvatunnet tugevalt häiriva teoga. „Õnneks on teo toimepanemises kahtlustatav kinni peetud ja ümbruskonna inimesed võivad end rahulikult tunda,“ lausus Aas.

Anonüümseks jääda soovinud Juuru elanik ütles, et asjaosalised olid teisipäeva õhtul tarbinud alkoholi. “Õhtune aeg oli. Ikka võis alkohol mängus olla,” ütles ta. Tema sõnul olid nii tapetud kui ka mõrvar omavahel tuttavad ning mõrvatud olid koos ka töötanud.

Alkoholi seost mõrvalooga kinnitas ka Juuru vallavanem Margus Jaanson. Ta ütles, et varem pole mõrvatutega erilisi probleeme olnud. Üks neist oli valla hooldatav ja teine pensionär. Vallavanema sõnul olid mõlemad mehed tagasihoidlikud kodanikud ning polnud agressiivsust üles näidanud. Küll aga oli neil küljes viinaviga. Kolmapäeva hommikul on Jaansoni sõnul olukord Juurus rahulik ning ohtu kohalikule elanikkonnale ei ole.

Raplamaa Sõnumid / fotod: Jaak Kadarik

 

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare