6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSMaakonna meistrivõistlused jõutõstmises Märjamaal

Maakonna meistrivõistlused jõutõstmises Märjamaal

Nädalavahetusel Märjamaal peetud Raplamaa meistrivõistlustel jõutõstmises oli osavõtjate arv viimaste aastate väikseim.
Võistles vaid 13 meest, kes koondusid lisaks kõik vaid nelja kehakaalu, jättes seega valmis tehtud medalid auhinnalauale, samas kui mitmed võistlejad kolme parema sekka ei mahtunudki. Hea oli, et igast kandist olid esindajad olemas, kuid neid võinuks olla palju rohkem. Küllap oli üheks põhjuseks asjaolu, et Märjamaa spordiklubi paremik loobus teadlikult võistlemisest seoses eelseisvate Eesti meistrivõistlustega klassikalises jõutõstmises Tartus.

Rapla maakonna meistriks tulid:
-74 kg kehakaalus Heino Maiste 430 kg,
-83 kg Risto Raadik 510 kg,
-93 kg Kalev Kotto 575 kg,
-120 kg Janar Jõgimaa 600 kg.

Veteranidest olid vanuseklasside järgi parimad:
Armin Liivat (Kehtna), Kalev Kotto (Rapla) ja Heino Maiste (Märjamaa SK).

Tuleb lisada, et peaaegu kõik võistlejad ületasid isiklikke tippmarke ja võitlesid parema koha saavutamise nimel enda jaoks rekordraskustega. Nii tuli Maiste järel teisele kohale Märjamaa SK võistleja Petri Lõkov, kes pidi selleks alistama jõutõmbes raskuse 177,5 kg. Ta tegi seda ja jättis konkurendi kõige napimalt oma selja taha.
Hindamatu kogemuse said kodusaalis oma esimesed triibulised saanud Märjamaa SK kolm noorvõistlejat, kellest loodan juba õige pea häid sõnumeid kirjutada. Eesti meistrivõistlusteni jääb vähem kui kaks nädalat. Edukat esinemist seal kõigile Raplamaa esindajaile!

Mihkel Laurits