14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMaakonna teede talihooldust viib läbi kaks firmat

Maakonna teede talihooldust viib läbi kaks firmat

Talv pole enam mägede taga ja ehkki viimased kaks aastat on olnud üsna lumevaesed, tuleb talihooldusel valmis olla igaks olukorraks. Maanteeameti Rapla kontoris arutasid asjatundjad, kuidas korraldatakse talihooldust Rapla maakonnas.
Raplamaal teostavad töid sel aastal kaks firmat: Leonhard Weiss Energy AS ja OÜ Warren Safety. Hooldepiirkonnad on jagatud kaheks – Rapla ja Märjamaa. Kokku on maakonnas 1014 km hooldust vajavaid teid, millest 533 km Rapla piirkonnas ja 481 km Märjamaal.
Raplamaal on suurem osa teedest märgitud kui madala, seisunditaseme 1 teed. Seisunditaseme 1 teed on vähese liiklusega kõrvalmaanteed, st kruusateed, pinnatud kruusateed ja mustkattega teed. Nendel teedel piirdub talihoole vaid lumetõrjega ning libedustõrjet tehakse vaid ohtlikes kohtades. Esimese seisunditaseme teedel tuleb tagada lume ja lörtsi eemaldamine 24 h jooksul ning libedustõrje 12 h tunni jooksul.
Seisunditaseme 2 teid on Rapla piirkonnas 122 km ning Märjamaal 46 km. Seisunditaset 2 rakendatakse enamikul Rapla maakonna kattega teedel, kus tehakse küll regulaarselt libedustõrjet, kuid eesmärk ei ole sõidujälgede lume- ja jäävabana hoidmine. Lume ja lörtsi eemaldamiseks on aega 12 ning libedustõrjeks 4 tundi. Teise seisunditaseme teed on näiteks Tallinna-Rapla-Türi mnt Kehtnast Järva maakonna piirini, Kose-Purila maantee Kaiu ristmikust kuni Tallinna-Rapla maanteeni, Rapla-Järvakandi–Kergu mnt Pärnu maakonna piirini, Rapla-Märjamaa, Märjamaa-Koluvere ja Juuru-Rapla maantee.
Kõige kõrgema – 3. seisunditaseme teid on Raplas 39,8 ja Märjamaal 53,8 km. Nende hulka kuuluvad riigi põhimaanteed T4 Tallinn-Pärnu ning suurema liiklusega T15 Tallinn-Rapla-Türi-Viljandi kuni Kehtnani ning üksikud tugimaanteede lõigud. Taseme 3 puhul tuleb lume ja lörtsi eemaldamine teel tagada 5 tunniga ning libedustõrje 2 tunniga.

Mariliis Vest / foto: Siim Solman

Loe pikemalt 4. novembri Raplamaa Sõnumitest

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare