Piia Kõverik – väsimatult töökas ja südantsoojendavalt emotsionaalne võrokene

0

Laupäevaks on kokku kutsutud kõik Raplamaal elavad võrokesed. Tänavu on see juba teine selline koosviibimine. Võrokeste kohtumisi on korraldanud Piia Kõverik (48), kes oma mitmete tegmiste hulgas juhib ka Rapla Elujõu Keskust.
Piia on sündinud Võru maakonnas Vastseliina vallas. Ta on seega läbi ja lõhki võrokene. Oma koolitee käis ta lõpuni seal. Pärast keskkooli läks Piia ema soovitusel õmblejaks õppima. Hiljem õppis ta aastakese veel juurdelõikamist. Seejärel tuli aga praktikale minna. Praktikakohaks osutus Märjamaa. Noor naine leidis endale sealt mehe ja sai peagi kaks last. Rapla maakonna elanikuks on ta siiani jäänud.
Noore naisena emale antud lubadus iga kuu kodus käia paraku reaalses elus täide ei läinud.
„Igaühel tuleb oma elu peale,“ tõdeb Piia. Teinekord jääb külastuste vahele ka aasta. See aga ei tähenda, et seosed Võrumaaga katkenud oleksid. Emotsionaalselt ja hingeliselt on Piia ja Võrumaa vahel jätkuvalt tugevad sidemed. Piia ema elab siiani seal. Õnneks on mõlemal telefon ja nii hoitakse omavahel ka ühendust.

Katri Reinsalu / foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 4. novembri Raplamaa Sõnumitest