Rapla talvejooksu võitsid Raivo Alla ja Outi Hytönen

0

Rapla talvejooks on pikaajaline traditsioon, mis püsib endiselt elujõulisena, eriti arvestades, et novembri algus ei ole just kõige soodsam aeg jooksuspordiga tegelemiseks. Ometi toimus Rapla talvejooks pühapäeval, 8. novembril juba 34. korda.

Korraldajad on näinud selle ürituse ajal igasugust ilma. Kord sajab vihma, vahel isegi lund ning headel aastatel paistab päike. Tänavu ei olnud kõige parem aasta. Pühapäeva öösel ning hommikul sadas vihma ning see jättis osalejate arvule arvestatava märgi. Jooksu korraldaja Erik Horn ütles, et isegi eelregistreerunute seas oli viis-kuus jooksjat, kes jäid starti tulemata. Ilmataadi karmi kätt said tunda ka korraldajad. “Juba enne starti, kui panime raja piirdeid üles, olin läbimärg,” ütles Horn.
Lühemal distantsil (3,4 km) asus starti kaksteist ning pikemal distantsil (5 km) neliteist jooksjat. Pikemal jooksul jõudis esimesena finišisse Raivo Alla, kelle aeg oli 15.10,7. Võrreldes eelmise aastaga oli võitja aeg väga tugev. 2014. aastal võitis talvejooksu Elar Vulla ning tema aeg oli toona 15.49,6. Teise koha saanud Enari Tõnström oli teine ka eelmisel aastal. Tänavu kaotas ta võitjale enam kui pooleteist minutiga ning tema aeg oli 16.42,8. Kolmanda koha sai Aleksandr Kuleshov ajaga 17.10,4.
Naised jooksid lühemal rajal ning nende arvestuses tuli võitjaks soomlanna Outi Hytönen. Tema aeg oli 10.53,3. Naiste arvestuses sai teise koha Olga Andrejeva (11.18,3) ning kolmas oli Marge Nõmm (13.27,8). Tavapäraselt asusid talvejooksu start ja finiš Okta Centrumi ees. Erik Horn kinnitas, et Rapla talvejooks toimub ka järgmisel aastal.

Siim Jõgis/ foto: Siim Solman