Jõulukingitus toetagu kogukonda ja kohalikku tootjat

Esimene advent on seljataga ning mõtted liiguvad vägisi jõulukingitustele. Kauplus Väärt Raplamaa Toode on hea koht, kust alustada, sest lisaks sellele, et tegemist on käsitööga, on selles poes esindatud ju meie oma maakonna kohalikud tootjad.
MTÜ Väärt Raplamaa Toode juhatuse liige Inga Sule ütles, et oluline on kokku hoida ja kogukonda toetada. Kohalikud tootjad on inimesed meie ümber. Kui ühtedel läheb hästi, siis läheb ka teistel hästi ja kokkuvõttes meil kõigil.
Kohe poe ukse juures on Puraviku tuuleveski sepiseid. Sule ütleb naerdes, et naised ei suuda ehetest seisatamata mööda jalutada, aga mehed ei suuda sepiseid uudistamata poodi siseneda. Valikus on vahva kuusejalg, veinipudeli hoida, kaminatarvikute komplekt ja palju muud põnevat.
On ju teada, et meestele on raske kingitust leida. Populaarsed on muidugi villased sokid, mille valik on poes lai. Naljatamisi ostetakse teinekord poest lausa terve komplekt viinasokkide tegemiseks. Poissmeestele viiakse ka pohlamoosi ja kõrvitsasalatit, mis hästi verivorstide ja seaprae kõrvale passivad.
Tegelikult ongi kõik söödav jõulude ajal kuum kaup. Rapla Martsipan on juba jõulumeeleolus ja vorminud vahvaid martsipanist päkapikke ja põhjapõtru. Ühtlasi on nende valikus ka imekaunid piparkoogid, mis kenasti sussi sisse sobivad.

Raplamaa Sõnumid / foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 2. detsembri Raplamaa Sõnumites

Samal teemal

Rapla kirikus kuulutati välja jõulurahu Laupäeval, 26. novembril kuulutati Rapla kirikus pidulikult välja Rapla kihelkonna jõulurahu. Süüdati esimene advendiküünal ja kirikuõpetaja Mihkel Ku...
Jõulutervitus 2015 Läbi sätendava õhu, üle karge lume, pisikene ingel paljajalu tuleb. Süda soe ja särasilmil, külma ta ei taju, kannab kuuma küünlaleeki läbi val...
FOTOD: Hageri jõululaat on kasvanud väikese koha s... Kui nädalavahetusel Hagerisse jõudsin, oli selge, et sealne käsitöölaat on populaarne ettevõtmine. Rahvamaja esine oli tihedalt autosid täis pargitud....

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga