Kas abipolitseinikke tuleks rahaliselt premeerida?

Rapla politseijaoskonna patrullitalituse juht Margus Kaldma andis ROL-i täiskogu ees ülevaate meie abipolitseinike panusest avaliku korra tagamisel. Ta tegi ROL-ile ettepaneku, et kui vallad suudaksid kokku panna 3000 eurot, võiks selle summa eest premeerida rohkem väljas käinud abipolitseinikke.  

Maakonnas on praegu 26 abipolitseinikku (24 meest ja 2 naist). Veel kahel naisel on vormistamine käsil. Kaks korda aastas toimub Pärnus abipolitseinike 40-tunnine I astme koolitus. II astme koolitus annab juba iseseisva tegutsemise pädevuse. Kümnel abipolitseinikul on iseseisva tegutsemise õigus. Näiteks 4 inimest võib juhtida operatiivsõidukit, 4 võib kasutada politsei andmebaase, 3 on läbinud tulirelva koolituse, 4 võib kasutada teleskoopnuia.

Reet Saar /foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 2. detsembri Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Politseijaoskonnas avati renoveeritud arestimaja Rapla politseijaoskonnas avati värskelt renoveeritud arestimaja. Politseijaoskonna juht Janno Ruus ütles, et kõige rohkem on tal hea meel, et värske o...
Rapla vald ja ROL ei ole maade jagamise osas kokku... Aprilli lõpus kirjutas Raplamaa Sõnumid, et Raplamaa Omavalitsuste Liit soovib Rapla vallaga vahetada kinnistute hoonestusõigusi. Vahetuskauba tegemin...
FOTOD: Tulekahju Kehtna vallas, Lellapere külas Täna (29.apr) öösel vastu laupäeva tuli teade, et Kehtna vallas, Lellapere külas põleb lahtise leegiga kõrvalhoone. Päästjate kohale jõudes selgus, et...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga