11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKolm aasta paremat vibusportlast on Järvakandi Ilvesest

Kolm aasta paremat vibusportlast on Järvakandi Ilvesest

Eesti vibuliit autasustas 22. novembril Pärnu keskuses toimunud üritusel aasta paremaid vibu­sportlasi, treenereid ja meeskonnajuhte ning aasta jooksul Eesti tiitlivõistlusi korraldanud klubide juhte.

Kõigepealt tänati tiitlivõistlusi korraldanud klubisid ning teiste seas anti tänukiri vibuklubi Järvakandi Ilves presidendile Raul Kivilole. Ilves korraldas 2015. aasta maikuus Eesti karikavõistlused ning loomulikult ka klubi firmamärgiks oleva Järvakandi Openi, mis toimus sel aastal juba 47. korda. Raul Kivilo sai tänukirja ka kui aktiivne treener ning meeskonnajuht, kes osales mitmel korral Eesti esinduse juhina välisvõistlustel, sealhulgas maailmameistrivõistlustel Kopenhaagenis.
Järgmisena tänati eraldi rahvusvahelistel tiitlivõistlustel Eestit edukalt esindanud sportlasi, kes ei osutunud aasta sportlaseks valituks. Seejärel jõudiski järg aasta parimate sportlaste valimiseni. Kõigepealt nimetati aasta veteran, kelleks sai Aleksander Kiskonen. Aasta 3-D formaadi laskuriks nimetati Katrin Virula, kes tuli Itaaliast MM-ilt tagasi pronksmedaliga.
Aasta noorsportlaste arvestuses nimetati kuues vanusekategoorias aasta parimateks Lisell Jäätma, Kristjan Puusepp, Maris Tetsmann, Märt Oona, Helena Saks ning Karl Kivilo. Neist kaks viimast on Järvakandi Ilvese kasvandikud, treenides Raul Kivilo käe all.
Täiskasvanute arvestuses nimetati kahes vibuklassis aasta parimateks sportlasteks Lisell Jäätma, Evert Ressar, Pearu-Jakob Ojamäe ning Reena Pärnat.
Reenagi on Ilvese klubi liige ning treenib Kivilo näpunäidete järgi. Tema parimaks saavutuseks möödunud aastal oli suveuniversiaadilt võidetud kaheksas koht, millele lisandusid mitmed Eesti meistritiitlid ning Eesti naiste rekordi parandus 70 meetri harjutuses.
Lõppeval aastal ei õnnestunud tal MM-ilt Rio olümpiakohta Eestile veel saada, kuid tuleval aastal on ees kaks kvalifikatsioonivõistlust, millelt ootame korraliku ettevalmistuse ja hea esituse puhul olümpiakoha võitmist.
Pärast tänuüritust pakuti kergeid suupisteid ning seejärel tehti ühine kinokülastus “Näljamängude” filmi uue osa seansile – on ju selle filmi peategelanegi vibulaskur.

Raplamaa Sõnumid / fotod: erakogu