11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSFOTOD: Selgusid Raplamaa parimad sportlased

FOTOD: Selgusid Raplamaa parimad sportlased

Raplamaa spordiliit tunnustas neljapäeval, 3. detsembril maakonna parimaid sportlasi. Pidulikkust lisas see, et ühtlasi tähistas Raplamaa spordiliit oma 25. sünnipäeva. Selle sündmuse puhul nägi ilmavalgust raamat “Raplamaa spordilugu 1950-1990”.

Rapla maakonna parimaks meessportlaseks nimetati neljandat korda järjest maadleja Heiki Nabi. Ise ta küll tseremoonial osaleda ei saanud, sest viibis võistlustel Saksamaal. Lisaks Eesti meistrivõistluste esikohale on Nabil sellest aastast ette näidata kolmas koht Euroopa meistrivõistlustelt, kaheksas koht maailmameistrivõistlustelt ning esikoht sõjaväelaste maailmameistrivõistlustelt.

Teise koha sai maadleja Ardo Arusaar ning kolmas oli orienteeruja Timmo Tammemäe.

Raplamaa parimaks naissportlaseks kuulutati vibulaskja Reena Pärnat. Temale omistati see autasu kolmandat korda. Pärnati kontosse jäi mitu esimest ja teist kohta Eesti meistrivõistlustelt. Kuigi Rio olümpiale ta kvalifitseerunud ei ole, käib töö selle nimel, et sinna pääseda. Rio katsevõistlustel sai ta 33. koha.

Teise koha sai orienteeruja Triinu Rooni ning kolmanda koha vääriliseks pidasid hindajad Siret Luike, kes sarnaselt Pärnatile tegeleb vibulaskmisega.

Noormeeste konkurentsis osutus maakonna parimaks noorsportlaseks Mattias Reinaas, kes tegeleb veemotospordiga. Neidude arvestuses valiti parimaks noorsportlaseks võrkpallur Kertu Laak.

Raplamaa parima võistkonna autasu pälvis Kohila võrkpallinaiskond koosseisus Julia Mõnnakmäe, Maarja Kerner, Laura Parts, Marie Aasorg, Käroli Kärdi, Karmen Mereküla, Merike Errit, Mari-Liis

Graumann, Helle-Maris Siilak, Kertu Laak, Katleen Kangur, Pille Vahtra, Liisel Nelis, Hanna-Loore Õunpuu. Võistkonna treenerid on Peeter Vahtra ja Ingrid Kangur.

Parimaks meesveteraniks osutus jõutõstja Mihkel Laurits, kes saavutas 2015. aastal veteranide Euroopa meistrivõistlustel esikoha ning maailmameistrivõistlustel kolmanda koha. Aasta parim naisveteransportlane oli kergejõustiklane Asta Satsi. Veteranide maailmameistrivõistlustelt Prantsusmaal Lyonis teenis ta teise koha kuulitõukes, raskusheites, kettaheites ja heidete viievõistluses. Balti veteranide meistrivõistlustel sai ta esikoha kuulitõukes ja kettaheites.

Raplamaa parima treeneri autasu pälvis Kohila võrkpallinaiskonna peatreener Peeter Vahtra, kes viis oma juhendatavad tiitlile nii Eesti kui Balti liigas.

Siim Jõgis / fotod: Siim Solman

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare