11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSFOTOD: Kohila naiskond sai ajaloolise võidu

FOTOD: Kohila naiskond sai ajaloolise võidu

Kolmapäeva, 9. detsembri õhtul võõrustas Kohila võrkpallinaiskond CEV Challenge karikasarja 1/32 finaalis Iisraeli naiskonda Kfar Saba Hapoel. Kohila sai oma ajaloo esimese võidu Euroopa karikasarjas tulemusega 3:1 (25:20, 13:25, 25:14, 26:24).

Järgmisesse ringi pääsemiseks piisab Kohilale korduskohtumises kahest geimivõidust. Korduskohtumine on neljapäeval, 17. detsembril Iisraelis.
Terve esimese geimi oli Kohila naiskond võrdlemisi mugavas eduseisus. Pidevalt oli naiskondadel viis-kuus punkti vahet. Küll aga suutis Kohila napsata geimivõidu alles kolmandal geimpallil vastaste serviveast. Teine geim enam nii libedalt ei läinud. Kohila naiskond oli pidevalt tagaajaja rollis ning ei suutnud kordagi vastastele lähedale jõuda. Seisul 12:20 oli juba üsna selge, et seda geimi enam ei päästa. Iisraellannade lõpp oli võimas ning nad võitsid 13:25.
Kolmas geim oli justkui teise geimi peegelpilt. Kohila mängijad said tagasi hoo ja võimsuse, mis saatis neid mängu alguses. Kummaliseks kujunes geimi lõpp, kus viimased kolm punkti sai Kohila naiskond Julija Mõnnakmäe servidest. Tundus, et iisraellannad ei püüagi enam Kohila serve tõrjuda ja pallid kukuvad lihtsalt keset nende väljakupoolt maha. Hõlpsalt tulnud punktid panid imestusest käsi pea kohale tõstma isegi Kohila peatreeneri Peeter Vahtra.
Viimaseks kujunenud neljas geim oli väga tasavägine. Kfar Saba Hapoel oli enamiku aja eduseisus, kuid Kohila ei lasknud seda kordagi liiga pikaks venida. Kõige suurem edu oli Iisraeli naiskonnal neli punkti. Fännid elasid omadele meeletult kaasa ja Kohila spordihoones oli tunda seda õhkkonda, mis valitseb seal kevadiste finaalide ajal.
Esimest korda jõudis geim viigilise seisuni skooril 19:19. Tundus, et nüüd võtab Kohila initsiatiivi ja surub ennast võidule. Vastased siiski kergelt alla ei andnud. Kohila juhtis 20:19 ja 21:20, kuid siis läks Kfar Saba Hapoel juhtima 21:22. Kateryna Dudnikova võimas löök tõi seejärel taas tabloole 22:22 viigi. Vastased jõudsid geimpallini 23:24, kuid ei suutnud seda ära kasutada. Kohila järjestikused kolm punkti tähendasid seda, et kodunaiskond võttis 26:24 geimivõidu ning võitis seega kogu mängu.
Kateryna Dudnikova oli Kohila parim 18 punktiga (rünnakuprotsent 53), Julija Mõnnakmäe ja Irina Brezgun lisasid 12 (vastavalt 33% ja 63%), Eliisa Peit üheksa (64%) ja Kertu Laak kaheksa punkti (28%).

Siim Jõgis / fotod: Siim Solman

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare