-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRapla hooldekeskuse eskiis tekitas rahulolematust

Rapla hooldekeskuse eskiis tekitas rahulolematust

Lisaks praeguse psühhiaatriahoone alusele maale vajaks tulevane hooldekeskus ka praegu eravalduses olevat ja automüügiplatsina kasutatavat maatükki, mis detailplaneeringu alale siiluna sisse lõikab.

Raplasse planeeritava uue hooldekeskuse detailplaneeringu eskiisi autorid on arhitektid Uko Künnap ja Andrus Vahrušev arhitektuuribüroost U-Disain. Detailplaneeringut hakkab tegema maastikuarhitektuuribüroo Artes Terrae.
Kui eskiisi Rapla vallamajas tutvustati, olid laua taha kogunenud Raplamaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Silvi Ojamuru, Rapla vallavolikogu esimees Tarmo Lukk, vallaarhitekt Marko Järvela, endine vallaarhitekt ja praegune maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõunik Piret Kivi, maakonna tervis­edenduse spetsialist ja volikogu sotsiaal- ja tervisekomisjoni esimees Ülle Laasner, volikogu liikmed Harri Õunapuu, Ain Täpsi ja Tiit Tammsaar ning haigla juhataja Aivar Tooming.

Hädapärane hooldekeskus
Hooldekeskuse planeerimisel on arhitektidele seatud karmid piirangud. Kasutada ei tohtinud praegust eramaal asuvat automüügiplatsi, mis maatükki siiluna lõikab. Hoone on seetõttu planeeritud J-kujulisena, tutvustas Uko Künnap. Tegemist on kahekorruselise hoonega ning erinevaid osakondi on püütud võimaluste piires eraldada.

Katri Reinsalu / eskiis: U-Disain arhitektid Uko Künnap ja Andrus Vahruśev.
Loe pikemalt 16. detsembri Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare