FOTOD: Hageri jõululaat on kasvanud väikese koha suursündmuseks

Kui nädalavahetusel Hagerisse jõudsin, oli selge, et sealne käsitöölaat on populaarne ettevõtmine. Rahvamaja esine oli tihedalt autosid täis pargitud.

Rahvamaja ukse ees avanes võimalus endale jõulukuusk soetada. Suuremate ja väiksemate isendite seast leidis igaüks endale meelepärase.
Rahvamajas tervitas laadakülastajatest koosnev inimsein. Pean tunnistama, et sellist laata ma pisikesest Hagerist oodata ei osanud, aga väike rahvamaja mahutab üllatavalt palju erinevaid käsitöölisi ning jõulukingijahil ostjaid. Lettidelt leiab põhimõtteliselt kõike. Seal on nii soolast kui ka magusat suupoolist, jõulukaunistusi, sokke-kindaid-mütse, märkmikke, keraamikat ja palju muud. Lõpuks saab ühe laua pealt soetada ka vahvaid kinkekotte, millesse kõik eelnev kenasti ära pakkida.
Silma jäävad nii mõnedki Raplamaal tuntud tegijad. Hageri rahvamaja juhataja Kätri Kaik ütleb, et kauplejaid oli tõesti nii meie maakonnast kui ka kaugemalt. Esindatud olid tegijad Harjumaalt ja lausa Lääne-Virumaalt. Endale juba nime teinud käsitöömeistrite kõrval olid kohal Hageri kohalikud käsitöömemmed. Eriti arvukalt olid loomulikult esindatud Kohila piirkonna kauplejad. Osa neist olid täitsa esimest korda oma toodetega välja tulnud.

Katri Reinsalu / fotod: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 16. detsembri Raplamaa Sõnumitest

 

Samal teemal

Rapla kirikus kuulutati välja jõulurahu Laupäeval, 26. novembril kuulutati Rapla kirikus pidulikult välja Rapla kihelkonna jõulurahu. Süüdati esimene advendiküünal ja kirikuõpetaja Mihkel Ku...
Jõulutervitus 2015 Läbi sätendava õhu, üle karge lume, pisikene ingel paljajalu tuleb. Süda soe ja särasilmil, külma ta ei taju, kannab kuuma küünlaleeki läbi val...
Vesiroosi päkapikupäev paneb proovile laste ettevõ... Rapla Vesiroosi gümnaasium on juba aastaid tähistanud päkapikupäeva ning traditsiooniliselt ühendanud selle kohvikupidamisega. Samamoodi sai ka eelmis...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga