Helir-Valdor Seeder: Haldusreformis on ühisosa leidmine keeruline

Seoses haldusreformiga ei ole just palju selgeid ning paikapandud punkte. Erakondade sees on endiselt erimeelsusi ning ühisosa leidmine on keeruline, rääkis Rapla maakonna omavalitsusjuhtidega kohtunud Riigikogu liige Helir-Valdor Seeder (IRL).

Haldusreform ei ole veel seaduseelnõuni jõudnud ning praegu võib seda pidada kontseptsiooniks. Valitsuse visiooni kohaselt tuleks haldusreform ära teha nii, et 2017. aasta oktoobris toimuvatel kohalike omavalitsuste valimistel valitakse valdade juhid juba uute piiride alusel, rääkis Seeder 4. detsembril Raplas.
Arvestades, et laua taga istusid Rapla maakonna valdade juhid, huvitas neid ilmselgelt kõige enam see, milline on valitsuse ning Seederi enda visioon haldusreformist Rapla maakonnas. Näiteks Kohila vallavanem Heiki Hepner rääkis, et nemad on kaalunud nii ühinemist Juuru kui ka Sauega. Selge on see, et Rapla poole ei tõmba Kohila valda suurt mitte miski, sest paljud Kohila elanikud käivad tööl Tallinnas ning tunnevad tugevamat sidet Harjumaaga. Samas ei ole Kohilal mingit sundi kellegagi liituda, sest vähemalt 5000 elaniku kriteeriumi täidavad nad oma 6800 ja rohkema sissekirjutusega hõlpsasti ära.
Seeder ütles, et tema teada ei ole valitsuses olemas Eesti kaarti, kuhu uued valdade piirid on juba peale tõmmatud. “Ma saan rääkida ainult enda arvamusest,” ütles ta.

Siim Jõgis / foto: Kaupo Kikas
Loe pikemalt 16. detsembri Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Varjujäämise tähelepanek Mida lähemale haldusreformi jõustumine jõuab, seda rohkem tekib mitmesuguseid tähelepanekuid tulevaste muutuste osas. Viimase kuu aja sündmustele m...
Maavalitsuse ülesannete ülemineku otsustavad praeg... Teatavasti sulgevad 2018. aasta 1. jaanuarist oma uksed kõik Eesti viisteist maavalitsust. Seetõttu on üles kerkinud küsimus, kes nende senised sisult...
Valitsus otsustas, et Juuru sundühendatakse Täna kinnitas valitsus haldusterritoriaalse korralduse muudatused, mis puudutas ühtlasi valitsuse poolt varem tehtud ettepanekut sundühendada Juuru va...

Üks kommentaar Helir-Valdor Seeder: Haldusreformis on ühisosa leidmine keeruline

  1. külamees ütleb:

    Niipalju võiks RS ikka teada et tegu on Riigikogu aseesimehega. Ma muidugi ei arva eriti midagi nn.isamaalastest aga mingi korrektsus peab ka oponentide suhtes olema.
    0    0

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga