Kehtna põhikooli tunnustati Archimedese kuldse õunaga

Eelmisel kolmapäeval oli Tallinnas Õpetajate Majas pidulik üritus „Archimedes tunnustab“. Tänuüritusel anti välja kolm kuldõuna, millest ühe pälvis hea koostöö ning silmapaistvate tulemuste eest Kehtna põhikool.

Kehtna põhikooli õpetajate ja õpilaste koostöös valminud projekt „Vesi kui elu allikas“ valiti elukestva õppe programmi (2007-2013) viimaste aastate säravamaks koostööprojektiks üldhariduskoolide hulgas. Comeniuse programmi projekt teostati aastatel 2011-2013 ning juhendasid õpetajad Evelyn Kurg ja Meeli Jänes.
Projekti „Vesi kui elu allikas“ kestel korraldati koolis mitmeid tegevusi. Põhiidee oli käsitleda vett võimalikult mitmetahuliselt.
Selleks koostati ristsõnu ning uuriti, kui palju vett tarbitakse, kuidas seda säästa ning millised veetarbimise harjumused on kodudes. Korraldati veekampaania nädal ning looduses käimiste ajal võeti veeproove ning uuriti neid nii keemiliselt kui ka bioloogiliselt. Lisaväärtust andsid projektile veeloomad ja -taimed.
Projekti elluviimise kolmel aastal oli Kehtna põhikoolil Comeniuse programmis viis partnerpiirkonda: Prantsusmaa, Hispaania, Itaalia, Türgi ja Sitsiilia. Kõigis neis käidi koos programmis aktiivselt osalevate õpilastega. Projekti nii-öelda lõpptoode valmis Prantsusmaal, kus õpilased koostöös õpetajatega panid kokku veeteemalise multifilmi.

Mariliis Vest / foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 16. detsembri Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Kehtna põhikool saab värskenduskuuri Mariliis Vest / foto: Siim Solman. Lisaks uuele direktorile läheb Kehtna põhikool peagi saabuvale õppeaastale vastu ka värskendatud ilmega. Ehitustö...
Keerulised ajad Kehtna põhikoolis Rapla maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Tiiu Raav ja haridusasutuste peainspektor Elve Kukk teostasid 20. veebruarist 3. märtsini Keh...
Kehtna põhikoolis avati jõulumaa Detsembrikuu algusega muutus Kehtna põhikooli üks ruumidest justkui võluväel uhkeks jõulumaaks. Nagu õigel jõulumaal ikka, käivad külas jõuluvana, päk...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga