Omavalitsuste liidu ettepanekud näevad ette maavalitsuse rolli olulist kärpimist

Omavalitsuste liidu nägemus hõlmab kuut ettepanekut, mille kaasamise tulemus oleks maavalitsuse rolli oluline vähenemine ning omavalitsuste liidu rolli kasv.

Eelmise nädala neljapäeval, 10. detsembril kiitsid Raplamaa vallavanemad Käru pritsumajas heaks ettepanekud maakonna tasandi koostööst haldusreformi kontseptsioonis. Reedel, 11. detsembril said Tallinnas kokku kõikide Eesti omavalitsusliitude esindajad ning andsid nendele ettepanekutele samuti oma heakskiidu.
Raplamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Silvi Ojamuru andis need kõikide Eesti omavalitsusliitude nimel üle rahandusministeeriumi nõunikule Ave Viksile, kelle kaudu jõuavad ettepanekud riigihalduse ministri Arto Aasa töölauale.

Siim Jõgis / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 16. detsembri Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Maavalitsuse ülesannete jagamise eelnõu jõuab vol... Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL) arutas neljapäeval, 29. juunil oma täiskogul, mis saab praegustest maavalitsuse ülesannetest. Teatavasti sulgevad ma...
Maavalitsuse ülesannete ülemineku otsustavad praeg... Teatavasti sulgevad 2018. aasta 1. jaanuarist oma uksed kõik Eesti viisteist maavalitsust. Seetõttu on üles kerkinud küsimus, kes nende senised sisult...
Täiskogu ei jõudnud ROL-i kinnistu osas konkreetse... Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL) arutas neljapäeval, 25. mail toimunud täiskogu istungil Alu tee 1B hoonestusõiguse üleandmist Rapla vallale hooldeke...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga