Vesiroosi päkapikupäev paneb proovile laste ettevõtlikkuse

Rapla Vesiroosi gümnaasium on juba aastaid tähistanud päkapikupäeva ning traditsiooniliselt ühendanud selle kohvikupidamisega. Samamoodi sai ka eelmisel neljapäeval kooli koridorides vahvaid päkapikke silmata.

Kõikjal sagivad lapsed, kel peas päkapikumütsid ja seljas jõulused puna-valged riided. Terve koolimaja on juba jõulumeeleolus. Fuajees seisab uhke kuusk, mille on kaunistanud koolipere usinad meisterdajad. Kuuse ümber laudadel on aga kõikvõimalikke hõrgutisi ja vahvaid meisterdusi.
Ühe uuendusena võtsid sel aastal jõululaadast osa viiendad klassid, kelle ülesandeks oli olla ettevõtlik. Ise tuli moodustada meeskonnad, mõelda, mida müüa, ja panna paika ka strateegia, kuidas edukat müügitööd teha. Käsitöö ja kodunduse õpetaja Terje Raudsepa ütleb, et see imiteerib kenasti reaalset maailma, kus samamoodi tuleb katsetades leida, mida üldse müüa tasub ja kuidas seda kõige paremini teha.

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 16. detsembri Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

RVG ja RÜG saavad riigigümnaasiumi tulekuga uued n... Rapla vallavalitsus arutas 17. aprilli istungil Rapla ühisgümnaasiumi ja Rapla Vesiroosi gümnaasiumi tegevuse ümberkorraldamist. Eelnõus olid välja to...
Rapla Vesiroosi gümnaasiumi ootavad ees suured mu... Uue Rapla valla ühinemisläbirääkimiste käigus lepiti kokku, et iga läbirääkiv omavalitsus nimetab viis prioriteetset investeeringut, mida soovitakse t...
Rapla kirikus kuulutati välja jõulurahu Laupäeval, 26. novembril kuulutati Rapla kirikus pidulikult välja Rapla kihelkonna jõulurahu. Süüdati esimene advendiküünal ja kirikuõpetaja Mihkel Ku...