Elutargad ja tegusad kaheksakümnesed kaksikvennad

14. detsembril said kaksikvennad Arvo ja Ahto Vallikivi 80-aastaseks. Juubeleid peavad nad koos, sünnipäevi mitte.

„Meid on selleks juba liiga palju. Arvol on kuus last, minul kolm, kahepeale kokku on meil 21 lapselast. See teeb kokku juba 30 inimest, teised lähedased peale selle,“ tegi füüsikust Ahto põhjuse numbrite keeles selgeks. Märjamaa aukodanikust kirjanik Arvo Valton on kodualevis viimastel aastatel esitlenud oma uusi raamatuid, erandiks polnud seegi kord. Üksiti tähistasid vennad niimoodi ka ümmargust sünnipäeva.
Arvo Valton ütles oma „Kogutud teoste“ 24. köite esitlemisel 2014. aastal Märjamaa raamatukogus, et rohkem ta enam ei kirjuta. Aga ega loomissoovi saa takistada. Tänavu suvel kirjutas Valton 48 poolmuinasjutulist lühijuttu, mis äsja ilmusid pealkirja all „Kolm lindu“. Neist ette loetud „Eesel“ oli mõistujutt ühest presidendist ja tema prouast, mille kirjutamise ajendit autor lühidalt tutvustas.

Reet Saar / foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 23. detsembri Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Tervisedenduse ajalugu sai kaante vahele Kuu keskel esitles maakonna tervisedenduse spetsialist Ülle Laasner sotsiaalministeeriumis raamatut „Paikkonna tervisedendus 20“. Tänavu tähistas terv...
Avo Kull oli kirjanduskonkursil taas edukas 10 000-eurose auhinnafondiga kirjanduskonkursile “Bestseller” laekus 111 käsikirja, millest sõeluti välja 20 paremat. Nende seas oli ka Avo Kulli roma...
Kristiina Karivere andis muude tegemiste kõrvalt v... Suure tõenäosusega on paljud Rapla ja ka maakonna inimesed kuulnud nime Kristiina Karivere. Kes seostab teda Madhouse’iga, kes ettevõttega MTÜ Väärt R...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga