6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RS41 Raplamaa mõjukat

41 Raplamaa mõjukat

Eesti Päevaleht oli see, kes päästis džinni pudelist ja tuli välja Eestimaa mõjukate edetabeliga. Algatus leidis erinevates meediakanalites kommenteerimist ja siin-seal ka järgimist. Ei läinud see meie toimetusestki märkamatult mööda.

Toimetusesisestest aruteludest kasvas välja mõte panna kokku oma nimekiri, sedapuhku Raplamaa mõjukatest. Kandidaate mõjuka tiitlile esitati nii palju, et kohe oli selge: meie väikese kollektiivi häältest kõigile punkti andmiseks ei piisa. Siin avaldamegi vaid punktisaajad täpselt sellises järjekorras, nagu nad häälte kokku lugemise järel nimekirjast leidsime.
Selgituseks veel niipalju, et hääletamisel kasutasime Eurovisioni lauluvõistlusest kõigile omaseks saanud punktiskaalat – iga toimetuse töötaja valis nimekirjast tema meelest kümme kõige mõjukamat, esimene sai 12 punkti, järgmine 10, kolmas 8 ja nii edasi. Kandidaatide nimekirja kandmine oli avalik koos asjakohase avaliku aruteluga, hääletamine aga salajane.

Me anname endale aru, et toimetuse tekitatud järjestus ei pruugi kõigile lugejatele meelepärane olla. Seda viga on kerge parandada. Peolauas aastalõppu oodates võiksid seltskonnad sama mängu mängida. See on lihtne: seate üles kandidaadid, räägite neid taga, hääletate ja vaatate, mis välja kukub. Peaaegu sama vahva nagu tinast õnne valamine. Eriti hea, kui tulemustest antaks teada ka Raplamaa Sõnumitele.

Raplamaa Sõnumid
Loe pikemalt 31. detsembri Raplamaa Sõnumitest