Margit Kuhi ja Maili Metssalu hinge kosutab muusika

Detsembri alguses tunnustas Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts silmapaistvaid rahvatantsu ja rahvamuusika edendajaid. Silma paistsid ka kaks Raplamaa inimest.

Margit Kuhi nimetati aasta korraldajaks oma pikaajalise panuse eest väikekandlemängu edendamisse, millega ta on toonud palju noori kandlemängu juurde. Alternatiivfolkansambel Rüüt kuulutati aga aasta loojaks. Rüüdi ridadest on meile tuttav Maili Metssalu. Saime kahe noore naisega enne pühi Loomeruumis kokku, et tunnustusest ja möödunud muusika-aastast rääkida.

Margit, mida aasta korraldaja tiitel sulle tähendab?
Margit: See oli suur üllatus, kuna ma ei osanud seda oodata. Seal oli ka kirjas, et see oli noorte toomise eest kandlemängu juurde. See näitab, et see ei olnud antud ühekordse panuse, vaid aastatepikkuse töö eest. On väga rõõmustav, et seda on kellegi poolt tähele pandud. Töö läheb kogu aeg edasi. Iga aastaga tuleb noori juurde.
Ma leian, et see tunnustus on tabavalt sõnastatud. Korraldamine on see, mis mul hästi välja tuleb. Kogu tulemus tulebki just tohutu korraldamise ja läbimõtlemise tulemusel. Kõik laagrid, kursused ja õppepäevad ongi üks suur korraldamine.

Maili, mida Rüüdile tulnud aasta looja tunnustus sulle tähendab?
Maili: Ka meile tuli see suure üllatusena. Bändi sees on normaalne, et ühel hetkel hakkad sa plaate välja andma ja kontserte aina enam andma. Kui selle eest, mida sa südamega teed, naudid ja mis on hästi loomulik, tuleb aasta looja tiitel, siis teeb see tõesti natuke keeletuks. Ootamatu oli see kindlasti.

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman
Loe pikemalt 31. detsembri Raplamaa Sõnumitest

Samal teemal

Viljandi folk: „Kadakad“ on erinevate maailmade ko... Helerin Väronen Viljandi folgil esitles ansambel Rüüt oma teist plaati „Kadakad“. Laulja Maili Metssalu ütleb, et kui tahta kriitiliselt öelda, siis ...
Raplamaa Aasta Tegu 2016 tiitli pälvis festival S... 2016. aastast on märkamatult alles jäänud kõigest detsember. Seega on õige aeg teha tagasivaade möödunud aastale ning tunnustada neid, kes on selle aj...
Aivar Arak pälvis aasta rahvamuusiku tiitli Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts tunnustas valdkonna silmapaistvaid tegijaid 19. novembril Tartus Vanemuise kontserdimajas aastapäevakontserdil...

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga