Alu hariduskeskuse rekonstrueerimine on ajagraafikust maas

0

Rapla vallaarhitekt Marko Järvela tunnistab, et Alu hariduskeskuse rekonstrueerimisega ollakse ajagraafikust oluliselt maas, sest ehitushanke väljakuulutamine venis peamiselt bürokraatlikel põhjustel.

Eelmisel esmaspäeval andis vallaarhitekt Alu spordihoones asjade käigust ülevaate. Koos Alu lasteaia-algkooli direktori Ülle Riisaluga vastas ta ka tekkinud küsimustele.
Järvela ütles, et umbes pool kogu projekti rahastusest tuleb Eesti-Šveitsi koostööprogrammist, mis tähendab, et kõik tehtavad sammud tuleb Šveitsi poolega kooskõlastada ning kõik dokumendid inglise keelde tõlkida. Rahastaja soov teada saada, mida ta rahastab, on mõistetav. Lisaks on oluliste avalike objektide puhul vaja teha ekspertiis.
Ehitushange kuulutati välja septembri lõpus. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt läbiviidavat ekspertiisi aga alustati vaid veidi enne hanke ülespanemist. Ekspertiisi alusel tuli ka projekti muudatused sisse viia. See tähendab, et pakkumuste avamise kuupäev tuli nihutada hilisemaks. Seega ei avata pakkumusi mitte 21. detsembril, nagu varem kuulda oli, vaid veel nädala võrra hiljem, ehk 28. detsembril.
Juhul kui vaidlustusi ei tule, võidakse lepingu sõlmimiseni jõuda veebruari esimesel nädalal. Järvela ütles, et on tehtud kõik selle nimel, et hanget oleks võimalikult keeruline vaidlustada. Kui kõik sujub viperusteta, jääks ehitajale aega kümme kuud ning ametlik ehituse lõpukuupäev oleks 30. november. Projekti üldise venimise juures on positiivne see, et ehitamine nihkub talviselt perioodilt suvisele.

Katri Reinsalu / eskiis:  OÜ Paide EKE Projekt
Loe pikemalt 16. detsembri Raplamaa Sõnumitest