9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelIntervjuu maavanemaga suhteliselt hästi läinud aasta lõpul

Intervjuu maavanemaga suhteliselt hästi läinud aasta lõpul

Tõnis Blanki jaoks tähendab kohe lõppev 2015 teise ametiaja esimest aastat Rapla maavanemana. Rail Baltic, Rapla haigla, haldusreform, pagulashirm, sigade Aafrika katk ja Helsingi Mardilaat on mõned tänavused märksõnad neist, mida maavanem Raplamaa jaoks olulistena nimetab.

Eelmise pika intervjuu andis Tõnis Blank Raplamaa Sõnumitele umbes kuu aega vähem kui aasta tagasi. Siis asus tema töökoht veel Tallinnas Rävala puiesteel. Ta oli Eesti Raamatupidajate Kogu juhatuse esimees, kuid uus töökoht Rapla maavanemana oli juba teada. Teda ootas ees teine ametiaeg Rapla maavanemana. Ta oli Rapla maavanem ka aastatel 2004–2009.
„Olen Kehtna volikogu aseesimees ja eelarvekomisjoni esimees. Istun ka ROL-i (Raplamaa Omavalitsuste Liidu) laua taga ja kuulun ROL-i juhatusse,” kirjeldas ta oma tegemisi tänavu jaanuaris ja tõdes, et need ülesanded tuleb tal maavanemana maha jätta.
Blank lisas siis, et on ka Rapla haigla nõukogu liige ja istub läbirääkimiste laua taga, kus nad arutavad Rapla ja PERH-i (Põhja-Eesti Regionaalhaigla) koostöös uue sihtasutuse moodustamist.
„Rapla haigla saatus ja staatus on minu jaoks tähtis olnud kogu aeg,” kinnitas Blank.
„Olen ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Rapla piirkonna esimees. Muid ühiskondlikke ülesandeid jagub kuhjaga. On tulnud olla ka giid ja reisijuht tutvustamaks Raplamaad väljastpoolt tulevatele gruppidele. Nii et – müügimees,” iseloomustas ta ennast siis veel muheldes.
Blank ütles, et maavanemana on talle oluline tasakaalu otsimine. Ja kinnitas, et peab oluliseks tunnustada Raplamaa tegijaid, loojaid, kogujaid ja jagajaid, hoida alles maakonna traditsioonilisi kultuuriüritusi ja tavasid ning toetada ettevõtlust.

Vivika Veski / foto: Jaak Kadarik
Loe pikemalt 31. detsembri Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare