14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArvamusKui teadlikud me eurotoetustest tegelikult oleme?

Kui teadlikud me eurotoetustest tegelikult oleme?

Euroopa Liidu toetuste abiga on Eestis ellu viidud palju kasulikke ja edukaid projekte ning inimesed teavad eurotoetustest ja nende kasutamisest üldiselt. Siiski jääb vajaka üksikasjalikumatest teadmistest eurotoetuste kohta.

Veel umbes kümme aastat tagasi tekitas eurotoetuste temaatika palju eufooriat ning sahinat, kuid praeguseks on meie kogemus nende eurotoetuste rakendamisel muutnud euroraha olemasolu meie igapäevaelus tavapäraseks.
Eestlaste teadlikkus eurovahenditest ning nende kasutamisest on üpris kõrge. Rahandusministeeriumi tellitud ja turu-uuringute firma Saar Poll tänavu augustis- septembris 976 Eesti täiskasvanud elaniku seas läbi viidud avaliku arvamuse uuringust nähtub, et eurotoetustest on teadlik 90 protsenti Eesti elanikkonnast. Kuigi võrreldes eelmise aastaga on teadlikkus eurotoetustest eestlaste seas 4 protsendi võrra langenud, võib sellegipoolest väita, et Eesti elanikud on eurotoetustega väga hästi kursis.
Eriti hästi orienteeruvad eurotoetuste valdkonnas Lääne-Eesti piirkonna elanikud (teadlikke 99 protsenti vastajatest) ja Lõuna-Eesti regiooni elanikud (teadlikke 96 protsenti vastajatest). Vähem teadlikud on Põhja-Eesti regiooni elanikud (85 protsenti vastajatest).

Anu Kikas,rahandusministeerium, välisvahendite osakond / foto: sxc.hu
Loe pikemalt 23. detsembri Raplamaa Sõnumitest

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare